Поліція цьогоріч отримала майже 300 тисяч заяв про домашнє насильство

Поліція цьогоріч отримала майже 300 тисяч заяв про домашнє насильство

Укрінформ
До органів Національної поліції у 2021 році надійшло майже 300 тисяч звернень за фактами вчинення домашнього насильства, з них близько 8 тисяч - від дітей.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив керівник Управління ювенальної превенції Нацполіції Василь Богдан під час дискусії “Протидія та запобігання домашньому насильству щодо дітей”.

“У цьому році до органів Національної поліції надійшло майже 300 тисяч звернень про факти вчинення таких правопорушень (домашнього насильства — ред.). З них майже 8 тисяч надійшли безпосередньо від дітей. Уточню, що за третій квартал цього року від дітей ми отримали стільки ж звернень, як за перший і другий, разом узяті”, - розповів правоохоронець.

За його словами, у поліції добре розуміють, що ці цифри не відображають реальний стан речей у країні.

“На жаль, нерідко, адресуючи інформацію про допомогу постраждалим особам, не охопленими увагою залишаються діти, як одна з найбільш уразливих категорій постраждалих від домашнього насильства. І на мій погляд, тут проблема і в недостатній кількості як досить кваліфікованих спеціалістів, так і спеціалізованих служб для підтримки дітей, постраждалих від насильства. Особливо це стосується сільської місцевості”, - заявив Богдан.

Проблемним залишається і питання вилучення дитини з помешкання уночі або в неробочий час служб у справах дітей.

“Взагалі механізм вилучення - непростий: оцінку рівня безпеки дитини проводить представник Служби у справах дітей, який є державним службовцем із визначеним графіком роботи... і це (вилучення дитини у нічний або у неробочий час служб у справах дітей - ред.) є розповсюдженою проблемою”, - зазначив він.

Також керівник Управління ювенальної превенції висловив переконання, що місцева влада повинна підтримувати і заохочувати громадські організації та приватні структури, які хочуть  і вміють працювати з постраждалими дітьми.

Як повідомлялося, 9 грудня в Україні було презентовано сайт урядової “гарячої лінії” 1547, розроблений за ініціативи віцепрем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної. Тож тепер сповістити про випадки домашнього насильства й насильства за ознакою статі можна в онлайн-режимі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-