Розтрата на десятки мільйонів: у справі Укртелефільму оголосили ще чотири підозри

Розтрата на десятки мільйонів: у справі Укртелефільму оголосили ще чотири підозри

Укрінформ
Правоохоронці повідомили про підозри ще чотирьом особам у завданні державному підприємству «УСТФ «Укртелефільм» майже 67,73 мільйона гривень збитків.

Як передає Укрінформ, про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомляє у Телеграмі.

9 грудня за дорученням виконувача обов’язків генерального прокурора прокурором САП вручено повідомлення про підозру у завданні державному підприємству «УСТФ «Укртелефільм» майже 67,73 млн грн збитків колишньому керівнику юридичної служби ДП «УСТФ «Укртелефільм», який нині здійснює адвокатську діяльність.

Разом з тим, 8 грудня повідомлено про підозру ще трьом особам, а саме колишньому заступнику голови Держкомтелерадіо, колишньому генеральному директору ДП «УСТФ «Укртелефільм» та заступнику директора приватної компанії.

Дії вказаних осіб кваліфіковані за ч. 2 ст. 364; ч. 3, ч. 4 ст. 358 та ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України.

В рамках досудового розслідування встановлено, що у 2017-2018 роках керівники «Укртелефільму», перебуваючи у змові із заступником голови Держкомтелерадіо, колишнім керівником відділу з правових питань держпідприємства та приватними особами, на підставі підроблених документів без дозволу Державного комітету телебачення і радіомовлення України продали приватній юридичній особі належні державному підприємству майнові права на 60 об’єктів у столиці.

Частину нерухомості спільникам вдалось зареєструвати за підконтрольною юридичною особою та в подальшому перереєструвати на інших фізичних та юридичних осіб для створення видимості існування добросовісних набувачів. Кінцевою метою злочину був продаж нерухомості за ринковими цінами.

Внаслідок цих дій ДП «Укртелефільм» завдано збитків на суму майже 67,73 млн грн.

У лютому-березні 2019 року НАБУ та САП встановили чотирьох ймовірних учасників злочину. Наразі справа стосовно трьох з цих осіб перебуває на розгляді у Вищому антикорупційному суді. Ще один підозрюваний переховується від здійснення правосуддя. Матеріали стосовно нього виділені в окреме провадження.

«Матеріали, зібрані детективами НАБУ в рамках розслідування стали підґрунтям для визнання Господарським судом міста Києва недійсним договору купівлі-продажу майнових прав, укладеного між ДП «УСТФ «Укртелефільм» та ТОВ «Лодокс». Відповідне рішення набрало законної сили. Наразі вживаються заходи для відшкодування збитків, завданих держпідприємству, триває реєстрації об’єктів нерухомості на користь державного підприємства», - сказано в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому 2019 року колишньому гендиректору «Укртелефільму» повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем та використанні підроблених документів, внаслідок чого держпідприємству завдано понад 68,72 млн грн збитків.

Фото: stv.detector.media

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-