Переселенці зможуть змінювати місце проживання за допомогою «Дії» - Мінцифри

Переселенці зможуть змінювати місце проживання за допомогою «Дії» - Мінцифри

Укрінформ
Внутрішньо переміщені особи зможуть змінювати місце свого фактичного проживання в онлайн-режимі на порталі "Дія".

Як передає Укрінформ із посиланням на Мінцифри, відповідну постанову ухвалив Кабінет Міністрів.

Зазначається,  що раніше для зміни місця фактичного проживання/перебування необхідно було звертатися до органів соціального захисту населення, а отже, приносити паперові довідки та стояти в чергах. У разі зміни місця проживання в межах одного району нова довідка не видавалася.

"Так, склалася ситуація, коли інформація в реєстрі не відповідає інформації, яка міститься в паперових довідках внутрішньо переміщених осіб. Скоро це можна буде зробити в декілька кліків", - заявляють у міністерстві.

Для зміни місця фактичного проживання внутрішньо переміщеній особі потрібно буде лише заповнити заявку на порталі "Дія" та затвердити її електронним підписом.

Після надходження повідомлення про результат розгляду заявки можна буде згенерувати оновлену електронну довідку внутрішньо переміщеної особи в застосунку "Дія". За наявності електронної довідки не буде потреби ходити в органи соціального захисту або центри надання адміністративних послуг.

Наразі послуга готується до запуску. Реалізує її Мінцифри спільно з Мінсоцполітики та Мінреінтеграції.

Впровадження електронних послуг для внутрішньо переміщених осіб на порталі "Дія" реалізується в межах проєкту "Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні (проєкт підтримки "Дія")", що реалізується Програмою розвитку ООН (UNDP Ukraine / ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Швеції.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів удосконалив механізм надання компенсацій за житло, зруйноване внаслідок агресії Російської Федерації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-