Як отримати тисячу за COVID-вакцинацію – детальна інструкція

Як отримати тисячу за COVID-вакцинацію – детальна інструкція

Відео
Укрінформ
Для того, щоб отримати 1000 грн для повністю вакцинованих осіб за програмою «єПідтримка» потрібно буде оновити застосунок «Дія» до останньої версії.

Про це заявив керівник з розвитку електронних послуг в Міністерстві цифрової трансформації України Мстислав Банік під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Він розповів, що для початку потрібно буде оновити застосунок «Дія» до останньої версії, оскільки цього потребують всі нові сервіси. Потім потрібно буде оформити спеціальну безкоштовну картку «єПідтримка» в одному з банків партнерів програми (список буде поповнюватись у міру їх підключення до програми). 

Відкрити картку можна буде як онлайн, так і офлайн. Використати для цього вже наявний рахунок неможливо, також неможливо буде переказати кошти зі спеціальної картки на будь-яку іншу.

Після оформлення картки потрібно буде переконатися у тому, у вас є «зелений» (повний курс вакцинації) COVID-сертифікат у застосунок «Дія». Банік підкреслив, що сертифікат, отриманий на порталі «Дія», чи паперовий від сімейного лікаря, для отримання таких виплат не підходять.

У застосунку потрібно буде зайти у розділ «послуги» та обрати «єПідтримку», потім обрати відповідну картку для нарахування коштів і очікувати їх надходження.

За словами Баніка, бізнесу не потрібно буде додатково реєструватися для того, щоб підключитися до цієї послуги. Під час розрахунку карткою, код терміналу автоматично перевірятиметься на відповідність одній з категорій продавця, підтримка яких передбачена в рамках програми.

Пілот проєкту «єПідтримка» стартує 13 грудня, а сама програма – 19 грудня і триватиме упродовж наступного року. Участь у ній зможуть взяти повнолітні громадяни.

За ці кошти можна буде придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал або купити квитки для мандрівок усередині країни – на внутрішні авіа- та залізничні рейси, а також придбати книжки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-