Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Практичні колаборації: оnline-курс лекцій «Доступ до інформації»

Практичні колаборації: оnline-курс лекцій «Доступ до інформації»

Укрінформ
Освітили й зігріли обміном, досвідом та знаннями...

Швидко відшелестіла опалим листям осінь, й допоки зима обирає собі забаву з-поміж дощу та снігу, встигла вже втретє провести вечірній online-курс лекцій «Доступ до інформації» для слухачів програми "Комунікації в демократичному врядуванні" (спільний проєкт Києво-Могилянської школи врядування та Університету Індіана, Блумінгтон, США).

Таким чином освітили й зігріли обміном, досвідом та знаннями з колегами з різних гілок влади, територіальних громад, громадянського суспільства сезон довгих, холодних вечорів. Окрема подяка Valeriy Tertychka та Larysa Chovnyuk Києво-Могилянська школа врядування імені Андрія Мелешевича за таку можливість.

З учасниками програми говорили про принципи розуміння взаємодії із суспільством, проактивність державних органів, політику важливості внутрішньої та зовнішньої комунікації One Voice, креативні аспекти в державних комунікаціях.

Презентувала колегам комунікаційні кейси. І звісно ж, розповіла успішну історію урядових комунікацій – творення національного бренду UkraineNOW, яке здобуло визнання як на національному, так і міжнародному рівні та продовжує жити своїм життям.

Обговорили проблематику комунікацій, як функції державного управління. Дійшли висновків, що й активний, і пасивний доступ осіб до інформації повинні базуватися на принципах:

● відкритості, прозорості, об’єктивності; партнерства з громадськістю, експертами, лідерами думок;

● інформація про діяльність розпорядника, про прийняті рішення, про реформи має надаватися оперативно та зрозуміло;

● мова має бути простою, чіткою та вільно адаптованою для будь-якої аудиторії;

● усі працівники розпорядників інформації – комунікатори, тому повинна бути правильна модель їх роботи для доброї поінформованості населення.

Також сформували кілька правил ніколи/завжди при взаємодії з суспільством:

Ніколи: не обманюйте; не робіть припущень; не ображайтеся; не панікуйте; не використовуйте складну лексику.

Завжди: потрібно бути ввічливим; думати, перед тим, як відповісти; говорити про те, що добре знаєте; дотримуватися фактів; засвідчувати свою готовність надати інформацію після її уточнення; памятати, що ви – як розпорядники інформації говорите "офіційно".

Дякую за спільну роботу, за активність, небайдужість, пропозиції та запитання протягом курсу Alla Raksha Irina Lysak-Prokhorchuk Анжела Левченко Natalina Moskalets Roman Vilshynskyi Viktoriia Pyvovarova Dzvinka Chelepis Наталя Місько Юлія Филипович, Ірина Гудзь, Ярина Волошин.

Адже саме такі колаборації дають нагоду обмінюватися новою практичною інформацією, розвитком професійних компетенцій, а ще це все – хороший зворотний зв’язок та партнерство.

Дякую усім, усім лекторам Тетяна Андрійчук Volodymyr Kuprii Геннадий Рябцев @Diana Protsenko за натхнення та командну роботу.

#ВідкритийУряд #Доступ #UkraineNOW

Роксолана Стадник
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-