Цибульська закликала чиновників не плутати стратегічні комунікації з особистим піаром

Цибульська закликала чиновників не плутати стратегічні комунікації з особистим піаром

Укрінформ
В Україні ще не сформоване розуміння важливості стратегічних комунікацій для держави в боротьбі з дезінформацією, адже досі існує думка, що такі комунікації є засобом просування тих чи інших державних осіб.

Про це сказала радниця Центру стратегічної комунікації та інформаційної безпеки Любов Цибульська під час свого виступу на Kyiv Stratcom Forum, першому міжнародному форумі зі стратегічних комунікацій в Україні, передає Укрінформ.

«Наші міністри не розуміють важливості стратегічних комунікацій. Очільники вважають, що стратегічні комунікації повинні виконувати функцію їхнього особистого піару. Це одна з причин і ризиків, чому стратегічні комунікації можуть не відбутися», - зазначила Цибульська.

Вона впевнена, що стратегічні комунікації - це скоординована комунікація держави. Усі державні інституції повинні говорити одним голосом, що відбувається добре та погане в країні.

Також Цибульська розповіла, що фахове середовище дедалі частіше схиляється до думки, що ефективно протидіяти дезінформації на державному рівні можна двома способами: реактивним та проактивним.

«Реактивний спосіб - це, безпосередньо, фактчекінг для того, щоб розвінчувати фейки, а також попереджати про можливі фейки та наративи, які може поширювати агресор. Проактивний спосіб – це стратегічні комунікації, зокрема поширення позитивних наративів», – розповіла радниця Центру стратегічної комунікації та інформаційної безпеки.

Як повідомляв Укрінформ, 7 і 8 грудня 2021 року у столиці України проходить Kyiv Stratcom Forum – перший міжнародний форум зі стратегічних комунікацій в Україні. У його роботі беруть участь дипломати НАТО і ЄС, українські посадовці, представники українських громадських організацій, що спеціалізуються на стратегічних комунікаціях і боротьбі з дезінформацією. Організатором форуму виступив Центр стратегічних комунікацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-