Щодня треба бути доступними для ЗМІ: директорка програм Інтерньюз дала поради владі

Щодня треба бути доступними для ЗМІ: директорка програм Інтерньюз дала поради владі

Укрінформ
Аби досягти стійкості до дезінформації, владі потрібно чітко, одноголосно і щоденно комунікувати, навчати громадян медіаграмотності та не ставитися вороже до ЗМІ.

Таку думку озвучила директорка програм Інтерньюз в Україні Джиліан МакКормак під час першого міжнародного форуму зі стратегічних комунікацій в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Першим компонентом стійкості до дезінформації, на її думку, є ефективна комунікація з боку держави.

«Потрібно говорити одним голосом. Далі, комунікація має бути дуже чіткою і зрозумілою. Потрібно комунікувати щодня, це не мають бути скажені багатогодинні пресмарафони. Кожного дня ви маєте бути доступні для ЗМІ, і як тільки ви припустилися помилки, ви одразу її маєте визнати і казати про те, як ви її будете виправляти», - наголосила МакКормак.

По-друге, потрібна медіаграмотність, що передбачає комунікацію з усіма групами населення, від дітей до пенсіонерів, аби вони мали навички для виявлення дезінформації чи перевірки даних.

Третім чинником експертка назвала підтримку медіаландшафту та незалежних ЗМІ, які забезпечують людей точними, фаховими новинами.

Також директорка програм Інтерньюз зауважила, що для побудови довіри до держави необхідно бути якомога прозорішим та комунікувати чітко, ефективно та щоденно.

Вона підкреслила, що стратегічні комунікації є зобов’язанням саме уряду, а не медіа, які насправді є інструментом пошуку вразливостей у меседжах влади.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві 7-8 грудня проходить міжнародний форум Kyiv Stratcom Forum 2021, метою якого є обмін та вдосконалення підходів до стратегічних комунікацій та формування стійкості на державному рівні в Україні та країнах-партнерах з НАТО у Східній Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-