В Україні з наступного року запровадять неонатальний скринінг – Ляшко

В Україні з наступного року запровадять неонатальний скринінг – Ляшко

Укрінформ
З наступного року в Україні буде запроваджено неонатальний скринінг на виявлення генетичних захворювань, перелік яких розширять до 20-ти.

Про це під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Саміт "Діти" повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

"З 2022 року в Україні запрацює новий неонатальний скринінг. Ми будемо виявляти спадкові захворювання при народженні, і кількість цих спадкових захворювань буде збільшена з чотирьох до двадцяти. Для цього закуповується нове обладання, будуть визначені 4 центри та п'ятий референс-центр для того, щоб діагностувати вчасно", - сказав міністр.

За його словами, також запроваджується нова модель інтернатури, буде змінено підходи до навчання педіатрів, аби вони не пропускали випадки захворювань і вчасно перенаправляли до вузьких спеціалістів.

Як повідомлялося, заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко заявив, що у 2022 році в межах програми "Велике будівництво" планується реконструювати 48 обласних лікарень - дитячих і дорослих, у 29 з них побудують вертолітні майданчики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-