На Програму медичних гарантій-2022 додали 33,8 мільярда - Нацслужба здоров'я

На Програму медичних гарантій-2022 додали 33,8 мільярда - Нацслужба здоров'я

Укрінформ
На Програму медичних гарантій у 2022 році виділили 157,3 млрд грн, що на 33,8 млрд грн більше, ніж у 2021 році.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє Національна служба здоров'я України.

“Національна служба здоров’я працює задля фінансової захищеності пацієнта від катастрофічних витрат та його безперешкодного доступу до якісної медичної допомоги. Тарифи у Програмі медичних гарантій-2022 будуть збільшені в межах тих коштів, які виділили у державному бюджеті. +33,8 млрд у бюджеті ПМГ-2022 дозволять підвищити тарифи за найважливішими напрямами надання медичної допомоги. В особливому фокусі - пріоритетні напрями стаціонарного лікування - інсульти, інфаркти, онкологія. Це дозволить лікарням закуповувати необхідні якісні ліки, покращувати умови перебування пацієнта в лікарні, створювати гідні умови праці для медичних працівників. Крім того, у 2022 році програма “Доступні ліки” розшириться препаратами для лікування хвороби Паркінсона, а також хронічного обструктивного захворювання легень", - сказала голова НСЗУ Наталія Гусак.

Читайте також: Куди звертатися за психологічною допомогою після COVID-19 – роз’яснення Нацслужби здоров'я

Також в межах бюджету Програми медичних гарантій-2022 передбачено понад 26 млрд грн на первинну медичну допомогу, що на 6 млрд більше, ніж у 2021 році.

Понад 8,3 млрд заплановано на лікування онкологічних захворювань, що на 4,8 млрд більше, ніж було у бюджеті Програми медгарантій цього року.

На лікування пріоритетних серцево-судинних захворювань, зокрема інфарктів та інсультів, передбачено 4,8 млрд грн. Це більше на 1,8 млрд у порівнянні з 2021 роком.

На відшкодування інсулінів та лікарських засобів за програмою “Доступні ліки” у наступному році заплановано 4,6 млрд грн. Загалом бюджет програми реімбурсації збільшиться на 1,8 млрд грн.

В НСЗУ додали, що зі збільшенням тарифів також будуть підвищуватися вимоги до медичних закладів.

Читайте також: Як укласти декларацію з лікарем для дитини - роз'яснення Нацслужби здоров'я

Зокрема, вимоги посиляться до лікарень, які надаватимуть пріоритетні послуги. Для цього вводиться новий показник - мінімальна кількість наданих послуг протягом 2021 року. Він запроваджуватиметься для надання медичної допомоги при інфаркті та інсульті, а також медичної допомоги при пологах.

Мінімальна кількість наданих послуг, яка дозволяє укласти договір з НСЗУ: 150 пологів на рік, 100 пролікованих інсультів, 50 пролікованих інфарктів. Якщо медичний заклад рідко надає певну медичну допомогу, то і медперсонал втрачає необхідну практику і спроможність лікарні надавати якісне лікування за таким профілем викликає сумнів. Національна служба здоров’я закуповуватиме медичні послуги лише в тих закладах, де пацієнту зможуть надати якісну та медичну допомогу.

Як повідомляв Укрінформ, 2 грудня Верховна Рада ухвалила закон "Про Державний бюджет України на 2022 рік". За документ проголосувало 268 народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-