На горі Карачун під Слов’янськом новою піснею відзначили Міжнародний день волонтера

На горі Карачун під Слов’янськом новою піснею відзначили Міжнародний день волонтера

Фото, відео
Укрінформ
На меморіальному комплексі на горі Карачун під Слов’янськом новою піснею відзначили Міжнародний день волонтера.

Як передає кореспондент Укрінформу, презентована авторська пісня «Українці – разом ми сила!» створена на слова волонтерів Марини Квітки і Едуарда Торського, музику до якої написав волонтер Петро Красуцький. Виконав пісню гурт «Побратими» з міста Тараща Київської області. Пісня закликає «долучатися до добрих справ» і ставати «сталих змін режисером», бо «громадяни, а не населення зможуть лише змінити країну».

Ця пісня також пролунала в прямому ефірі військового радіо АрміяFM.

Цей захід відбувся в рамках проєкту волонтерів та військових "Дорогами війни … від Карачуна до Говерли", який діє з 2014 року. Крім того, у рамках проєкту громадська організація "Славні дівчата" із Слов’янська передала сітку для музею-криївки у смт Верховина. Цю сітку розміром 10х18 волонтери, серед яких не лише жителі Слов'янська, а й переселенці, виготовляли декілька днів, додаючи чимало сил.

Присутні поклали квіти до меморіального комплексу.

Захід пройшов за підтримки ГО "Другий Фронт Слов’янськ", ГО "Ділове сприяння" м. Слов’янськ, ГО "Славні дівчата", ДП Верховинський ліспгосп, директора компанії СДС Слов’янськ Ярослава Котлярова, родин Івлєвих (м. Слов’янськ), Богач (м. Дніпро), Поляк (с. Поляниця Івано-Франківської обл.), першого заступника начальника ГУ ДСНС України в Донецькій області Вячеслава Бойцова, директора оздоровчого комплексу "Сонячний" Валерія Гергеля, директора ПП "ВКФ" "Чайка-2-АЗОВ" Костянтина Кириха (с.Щасливцеве Херсонської обл.), представників УГКЦ - отця Христофора та настоятельки жіночого монастиря ім. Святого Йосафата сестри Василії (м. Львів), отця Богдана (с. Поляниця Івано-Франківської обл.), заступника керівника Очеретинської селищної ВЦА Сергія Добряка, голови Коростишівської міської ОТГ Івана Кохана, заступника начальника Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Міністерства юстиції Ігоря Тимочка, директора Департаменту з організації внутрішніх та міжнародних пасажирських перевезень АТ "Укрзалізниця" Тараса Пасічника, представника Полтавської торгово-промислової палати Валентини Вождаєнко, міського голови Слов'янська у 2002-2006 рр. Анатолія Левіта, ВТО "Орден", начальника відділу у справах сім’ї та молоді Верховинської селищної ОТГ Ольги Соломійчук, особового складу Краматорського РТЦК та їх відділам, особовому складу військової частини 3035 НГУ, Представника Уповноваженого з дотримання прав жителів Донецької та Луганської областей Костянтина Чернікова. Захід відбувся завдяки соціальній відповідальності командування Сухопутних військ Збройних сил України в особі генерал-полковника Олександра Сирського та начальника штабу генерал-майора Ігоря Танцюри.

Як відомо, Карачун – це гора поблизу міста Слов'янськ Донецької області України, висота вершини — 167,6 м. Через важливість стратегічного значення гори і розташованої на ній телевежі в ході війни на сході України 2014 року за Карачун протягом квітня - липня тривали бої між українськими захисниками та проросійськими збройними формуваннями. Розташований там телерадіопередавальний центр зі щоглою висотою 222 м був обстріляний окупантами і 1 липня 2014 року щогла впала.

Коли Слов’янськ звільнили від сепаратистів та російських бойовиків, волонтери та військові облаштували меморіальний комплекс “На Горі Карачун” з капличкою. Наразі тут є пам’ятник добровольцям, які захищали Україну, Небесній сотні, загиблим бійцям АТО, волонтерам; дзвін пам’яті, скульптурне зображення медалі "За визволення Слов’янська", пам’ятник українській пісні та інші пам’ятні знаки.

Як повідомила організаторка події, волонтерка Марина Квітка, усе це виготовив на благодійній основі заслужений скульптор України Віталій Рожик з Житомирщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-