Держслужба з етнополітики співпрацюватиме із Американською асоціацією юристів

Держслужба з етнополітики співпрацюватиме із Американською асоціацією юристів

Фото
Укрінформ
Керівниця Державної служби України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС) Олена Богдан підписала меморандум про співпрацю з Американською асоціацією юристів Ініціативою з верховенства права (ABA ROLI).

Як повідомили Укрінформ у пресслужбі ДЕСС, меморандум передбачає реалізацію проєкту міжнародної технічної допомоги "Сприяння соціальній згуртованості в Україні".

Основними напрямками проєкту є згуртування лідерів із різних етнічних груп та регіонів навколо спільних викликів та національних цінностей, популяризація заходів державних та місцевих органів влади, які б підвищили толерантність, інклюзивність і почуття громадянської єдності, а також посилення спроможні громадських активістів відстоювати ключові реформи.

Проєкт передбачає, зокрема проведення Міжрегіональної школи демократії, освітніх таборів для молодих лідерів, реалізацію міні-проєктів, інформаційні заходи з можливостями грантів для журналістів.

Реалізація меморандуму, за словами Богдан, підвищить спроможність ДЕСС впливати на соціальну згуртованість в українському суспільстві, зокрема шляхом об’єднання лідерів з різних етнічних груп та регіонів навколо спільних ідей.

«Ми розпочали співпрацю ще до укладання меморандуму, і наш спільний досвід був якнайпозитивнішим. Це щирий акорд спільнодії, співпраця людей, які вірять у свою справу», - заявила Богдан.

«Цей документ створює нові можливості для нашої організації у покращенні соціальної згуртованості в Україні. Окрема подяка пані Олені Богдан за активний пошук ефективних інструментів, які б підсилювали соціальну згуртованість та національну єдність в українському суспільстві»,- сказала директорка ABA ROLI в Україні Хатуна Мургулія.

Як повідомлялося, Американська асоціація юристів Ініціатива з верховенства права є міжнародною некомерційною організацією, яка сприяє розвитку справедливості, економічних можливостей і людської гідності на основі верховенства права.

ABA ROLI реалізує проєкт технічної допомоги, що фінансуються міжнародними донорськими організаціями і США.

Фото: пресслужба ДЕСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-