Вбивство Вороненкова: одного обвинуваченого виправдали, іншому дали 12 років тюрми

Вбивство Вороненкова: одного обвинуваченого виправдали, іншому дали 12 років тюрми

Укрінформ
Шевченківський райсуд Києва призначив покарання у вигляді 12 років позбавлення волі Ярославу Тарасенку, якого визнали винними у причетності до вбивства ексдепутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова. При цьому суд виправдав іншого обвинуваченого у цій справі Олександра Лося.

Як передає Укрінформ, відповідне рішення колегія суддів оголосила у четвер, 2 грудня.

Під час судових дебатів прокурор просив визнати обох обвинувачених винними у пособництві скоєнню умисного вбивства Дениса Вороненкова з корисливих мотивів і визначити покарання у вигляді 12 років позбавлення волі кожному. Крім того, одного з обвинувачених прокурор просив визнати винним у незаконному зберіганні зброї, призначивши йому покарання у вигляді трьох років позбавлення волі. При цьому, згідно з законодавством, більший термін мав поглинути менший.

Обидва обвинувачені – Тарасенко і Лось – свою провину не визнали.

Правоохоронці завершили слідство у цій справі у травні 2018 року, після чого обвинувальний акт направили на розгляд суду.

Як повідомляв Укрінформ, колишнього депутата російського парламенту Вороненкова застрелили у центрі Києва 23 березня 2017 року.

Безпосередній виконавець убивства був поранений охоронцем ексдепутата і помер у лікарні.

Прокуратура оголосила про підозру у співучасті в убивстві ексдепутата Держдуми РФ Ярославу Тарасенку та Олександру Лосю.

Тарасенко обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Матеріали щодо організатора убивства, громадянина РФ Володимира Тюріна, та двох інших співучасників злочину, які перебувають у розшуку, виділено в окреме провадження, досудове розслідування у якому триває.

Вороненков переїхав в Україну у жовтні 2016 року, програвши на виборах в Держдуму і побоюючись переслідувань з боку ФСБ РФ. Через два дні після закінчення своїх повноважень депутата він отримав українське громадянство і дав свідчення проти експрезидента Віктора Януковича у справі про державну зраду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-