ДБР роз’яснює, що не відкривало «справу проти Бутусова»

ДБР роз’яснює, що не відкривало «справу проти Бутусова»

Укрінформ
Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом посту журналіста Юрія Бутусова із відео, де він здійснює постріли з «Гаубиці», а не проти нього.

Про це повідомили у пресслужбі ДБР, передає Укрінформ.

«Звертаємо увагу журналістів та лідерів громадської думки, що кримінальне провадження порушено не проти журналіста Юрія Бутусова, а за означеним у його публікації фактом. У Кримінальному кодексі взагалі немає такого поняття, як справа. Є кримінальне провадження, порушене за тим чи іншим фактом, і поки нікому не висунуто підозри, воно не може бути проти будь-кого взагалі», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, предметом розслідування є з’ясування обставин, хто і за яких умов допустив цивільну особу до зброї, наполягають в ДБР.

«Ще раз наголошуємо: ніякої «справи» проти Юрія Бутусова у провадженні ДБР немає і просимо не втягувати ДБР у політичні обвинувачення», - заявили у відомстві, додавши, що «ДБР займається виключно злочинами посадових осіб, і саме можливі ознаки такого злочину й стали предметом нашого провадження».

Як повідомляв Укрінформ, в ДБР 28 листопада заявили, що вивчають відео, викладене журналістом Бутусовим у Фейсбуці, де він здійснює постріли з «Гаубиці Д-20» калібром 152 мм, у межах розпочатого кримінального провадження.

У повідомленні зазначалося, що обставини запису відео пострілу будуть перевірені, зокрема, в порядку статті 414 КК України (порушення правил поводження зі зброєю, а також із речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення) та статті 437 ККУ (планування, підготовка, розв’язування та ведення агресивної війни).

Своєю чергою Бутусов пов’язав провадження ДБР зі своєю суперечкою з Президентом Володимиром Зеленським під час пресконференції 26 листопада і розцінив це як "помсту".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-