Ляшко роз'яснив нові вимоги до карантинних правил у «жовтій» зоні

Ляшко роз'яснив нові вимоги до карантинних правил у «жовтій» зоні

Укрінформ
Відвідувати громадські заклади на жовтому рівні епідемічної небезпеки можна буде лише тим людям, які отримали хоча б одну дозу вакцини проти коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"Якщо раніше бізнес міг обирати моделі діяльності у жовтій зоні, не перевіряти документи про вакцинацію або негативний тест, але працювати відповідно до певних обмежень по площі, або перевіряти документи і працювати без обмежень такого рівня, то тепер вони втрачають цю опцію. Відвідувати громадські заклади на жовтому рівні можна буде лише тим людям, які отримали принаймні одне щеплення проти коронавірусу, або мають негативний тест чи сертифікат про одужання. Ця ж норма поширюється і на співробітників", - сказав Ляшко.

Він зазначив, що посилення правил для невакцинованих потрібне для того, щоб зменшити навантаження на лікарів та медичну систему, адже до стаціонарів у більшості потрапляють пацієнти, які не отримали повного курсу щеплення.

Ляшко додав, що термін дії жовтого ковід-сертифікату, який свідчить про проведення першого щеплення проти ковід, становитиме 30 днів. Раніше цей термін становив 120 днів.

Як повідомлялося, минулої доби в Україні виявлено 16 943 випадки зараження коронавірусом. За весь час пандемії в Україні захворіло 3 384 404 особи, одужало – 2 852 452, летальних випадків – 83 541, проведено ПЛР-тестувань – 15 700 772.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-