На  е-документ не можна взяти кредит без відома власника - Мінцифри

На е-документ не можна взяти кредит без відома власника - Мінцифри

Укрінформ
Якщо на основі електронного документа громадянина зловмисники спробують взяти кредит, то застосунок «Дія» просигналізує про цей факт.

Про це в інтерв'ю телеканалу «Дом» розповів віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

Міністр вважає, що електронні документи набагато безпечніші, ніж їхні паперові версії.

«Ми зараз запустили функцію, коли ви підписуєте електронним підписом якісь послуги, наприклад, відкрили ФОП, то у вас у «Дії» відбивається історія підписання. Якщо замислитись, то ви й не згадаєте всі паперові документи, які підписували раніше. Нині ж у вас зберігається повна історія підписання всіх документів. Ви зможете подивитися, коли й що ви підписали та, якщо що, підняти цей документ у пам'яті та перевірити, були це ви чи не ви. Тоді ви зможете керувати цією інформацією», - пояснив він.

Ще один приклад: на цифровий документ неможливо взяти кредит без відома громадянина, підкреслив міністр.

«Бо необхідно, щоб там була відеоверифікація чи фотоверифікація. А паперові документи... Ось ви робили ксерокопії документів, і навряд чи знаєте, де вони знаходяться, ми фактично не можемо їх контролювати. Один орган передав іншому, одна компанія передала іншій компанії... А якщо хтось спробує взяти на вас кредит за вашими електронними документами, то вам надходить повідомлення в «Дії», - повідомив Федоров.

Як повідомлялося, «Дія» (скорочено від «Держава і я») – це вебпортал і однойменний мобільний додаток, які є частиною проєкту «держава в смартфоні» Міністерства цифрової трансформації України.

Встановивши «Дію», користувачі можуть, зокрема, користуватися цифровими документами, такими як закордонний паспорт, ID-картка, водійські права, що є повноправними копіями пластикових оригіналів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-