«Дію» не планують продавати в інші країни — Федоров

«Дію» не планують продавати в інші країни — Федоров

Укрінформ
Команді розробників застосунку "Дія" надходили пропозиції щодо розробки подібних цифрових продуктів для інших країн та закордонних компаній, але вона не планує зараз цим займатися.

Про це в інтерв'ю телеканалу "Дом" повідомив віцепрем'єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає Укрінформ.

"Ми мали вже не одне спілкування з різними країнами, компаніями. Я вам скажу чесно, якби ми хотіли сфокусуватися на цьому питанні й десь продати схожу технологію чи допомогти впровадити щось схоже в будь-якій іншій країні, то ми б це вже зробили... Ми сфокусовані на роботі. І зараз немає мети створити та продати в інші країни "Дію" або схожий продукт", - сказав він.

Федоров наголосив, що команда Мінцифри сфокусована на головній меті - оцифрувати 100% послуг в Україні.

"Яка наша ціль до кінця 2024 року? Ми хочемо оцифрувати 100% усіх послуг. Хочемо, щоб максимальна кількість - 95-100% людей - мала доступ до інтернету, неважливо де - у маленькому населеному пункті, посередині дороги чи коли ти їдеш поїздом. І ми хочемо, щоб люди вміли користуватися технологіями, що дуже важливо, щоб усі були рівними. А якщо ти не можеш або не маєш доступу до технологій, у тебе немає смартфона, комп'ютера, то щоб людина приходила до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) і там отримувала якісні послуги набагато швидше, ніж це було ще вчора", - зазначив міністр.

Як повідомлялося, "Дія" (скорочено від "Держава і я") – це вебпортал і однойменний мобільний застосунок, які є частиною проєкту "держава в смартфоні" Міністерства цифрової трансформації України.

Встановивши "Дію", користувачі можуть, зокрема, користуватися цифровими документами, такими як закордонний паспорт, ID-картка, водійські права, що є повноправними копіями пластикових оригіналів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-