Верещук каже, що три тисячі квартир на рік для переселенців – це реально

Верещук каже, що три тисячі квартир на рік для переселенців – це реально

Укрінформ
Віцепрем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук вважає реальним за рік забезпечувати житлом по три тисячі внутрішньо переміщених осіб.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це вона заявила під час брифінгу з нагоди відкриття в Станиці Луганській «Дія Центру».

«Не будую гігантських планів, не дивлюсь на 120 років наперед – дивлюсь, що можна зробити тут і зараз. Наприклад, програма забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб має запрацювати, і не по 30 квартир віддавати переселенцям на рік, а по три тисячі. Усе зробити для того, щоб мультиплікатор був великим», - сказала Верещук.

На запитання кореспондента Укрінформу, чи існують для цього економічні можливості, вона відповіла ствердно.

«Ми нещодавно в Укрінформі представляли стратегію по внутрішньо переміщених особах. Чітко, з цілями й завданнями. Зазначено, як і де братимемо гроші на житло для ВПО. Оскільки сьогодні всього 12% внутрішньо переміщених осіб мають своє житло. Решта або орендує, або мешкає в родичів. І працевлаштування – люди не мають роботи. Якщо ми знайдемо відповіді на ці запитання, вважатиму, що я не дарма працювала на цій посаді», - зазначила віцепрем’єр-міністр.

Як повідомлялось, 15 листопада Верещук взяла участь у відкритті житлового комплексу для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у Краматорську, який містить 17 одно- і двокімнатних квартир.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-