Музей Революції гідності запускає всеукраїнський флешмоб

Музей Революції гідності запускає всеукраїнський флешмоб

Укрінформ
Національний музей Революції гідності заходи до Дня Гідності і Свободи розпочне традиційним всеукраїнським флешмобом #бути_гідним.

Про це повідомив генеральний директор Національного музею Революції гідності Ігор Пошивайло на пресконференції в Укрінформі.

«Ми продовжуємо традиції попередніх років. Флешмобом #бути_гідним з 11 листопада пропонуємо суспільству, усій країні та й не лише у межах офіційних заходів, але й за кордоном доєднуватися діаспорі, іншим громадам. Він (флешмоб - ред.) існує вже декілька років», - сказав Пошивайло.

Він також закликав українців у День Гідності і Свободи бути солідарними з учасниками Майдану, пов'язавши синьо-жовту стрічку на руці, сумці, автівці. «Це своєрідна ідентифікація протестувальників. Вона на сьогодні є досить поширеним та прийнятним способом ідентифікації саме цей день», - сказав він.

За словами гендиректора Національного музею Революції, 20 листопада буде запущена вулична соціальна кампанія під гаслом «Вільні творити майбутнє». Ідея – попри різні політичні погляди, українці вміють об’єднуватись задля відстоювання основних цінностей. Прагнення свободи пробуджує гідність.

Окрім того, у школах будуть проведені тематичні уроки, присвячені Дню Гідності і Свободи, плануються також конкурси в рамках відзнаки Героїв небесної сотні. Зокрема, конкурс наукових студентських робіт імені Героя України Сергія Кемського. У музеї Івана Гончара відбудеться відкриття виставки картин Ігоря Зозулі «Вернісаж». Планується науковий форум, на якому обговорюватиметься тема «Сучасні медіа та революції нового типу в Україні та світі».

«Буде толока на Алеї небесної сотні. 19 листопада о 10 годині ми запрошуємо усіх охочих», - сказав Пошивайло. Він також анонсував відкриття нового виставкового простору музею Революції гідності.

20 листопада директор музею запросив небайдужих громадян о 15 год. відвідати інформаційний центр Музею Майдану, де відбудеться показ фільму «Історія українських майданів». Також у цей день відкриється якісний мультимедійний проєкт «Відчуття Майдану».

Як наголосив голова Українського інституту національної пам'яті Антон Дробович, важливо розуміти, що коли йдеться про Помаранчеву революцію 2004 року та Революцію Гідності 2013 року - йдеться у першу чергу про акти боротьби на незалежність України, боротьби за права людини та людську гідність. «Це продовження великої історії. Як мінімум, столітньої історії, коли ми боролися за свою державність. Це один процес, одна тяглість одного і того самого процесу - боротьби за речі цінні, речі важливі, речі , які роблять нас цивілізованою демократичною спільнотою, цивілізованою демократичною нацією», - сказав він.

Як повідомлялося, День Гідності і Свободи відзначається щороку 21 листопада згідно з Указом Президента від 13 листопада 2014 року. Його встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року.

День Гідності та Свободи став своєрідним наступником Дня Свободи, що відзначався на честь Помаранчевої революції з 2005 по 2011 роки 22 листопада, але згодом був скасований.

Саме 21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Попрання законодавчо закріплених пріоритетів зовнішньої політики України, якою власне і була Угода про асоціацію між Україною та ЄС, викликало обурення українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-