Центр відновлення миру буде зареєстрований до кінця року – Верещук

Центр відновлення миру буде зареєстрований до кінця року – Верещук

Укрінформ
Центр відновлення миру, який збиратиме докази порушень прав людей на тимчасово окупованих територіях та злочинів, пов’язаних з агресією РФ, буде зареєстрований до кінця 2021 року.

Про це віцепрем‘єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук повідомила під час презентації в Укрінформі Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб на період до 2024 року.

"Ми уже до кінця року зареєструємо Центр відновлення миру, який буде займатися реєстрами, збором таких фактів, а потім і юридичною допомогою людям щодо компенсацій щодо позовів проти Російської Федерації, щодо тих претензій, які накопичилися, і для наших інших органів, до прикладу Міністерства юстиції, інших, хто буде позиватися, це буде таким допоміжним органом», - сказала Верещук.

Вона розраховує на те, що цей центр зможе запрацювати на повну силу вже з 2022 року, кошти на його діяльність закладено у державний бюджет.

Як повідомляв Укрінформ, 4 листопада Верховна Рада призначила Ірину Верещук віцепрем’єр-міністром — міністром з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. До того цю посаду обіймав Олексій Резніков, якого натомість призначили новим міністром оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-