Перші леді України та Ізраїлю запланували спільний захід з безбар'єрності

Перші леді України та Ізраїлю запланували спільний захід з безбар'єрності

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська обговорила з дружиною Президента Ізраїлю Міхаль Герцог питання інклюзивної освіти, гендерний рівності та безбар'єрності й запланували спільний захід.

Про це перша леді України написала у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

"Серія двосторонніх заходів з першими леді різних країн світу триває. Мала нагоду поспілкуватися з дружиною Президента Ізраїлю Міхаль Герцог. Вона брала участь у Київському саміті перших леді та джентльменів і звернулася до учасників події у натхненному відео. Я рада, що наше спілкування триває, а платформа «м’якої сили» лише сприяє цьому", - зазначила вона.

Олена Зеленська розповіла, що Міхаль Герцог стала першою леді Ізраїлю чотири місяці тому й обрала своїм напрямком діяльності роботу з ментальним здоров’ям окремих груп населення та питання єдності нації.

Дружини президентів України та Ізраїлю під час розмови обмінялися досвідом та обговорити реалізацію права на освіту людей з особливими освітніми потребами. За словами Зеленської, було домовлено про передачу інформації та досвіду щодо системи інклюзивної освіти Ізраїлю. Також перші леді обговорили питання гендерної рівності й безбар’єрного простору.

"Ми запланували спільний захід для обміну найкращими практиками в напрямку розбудови простору та життя без бар’єрів", - зазначила Олена Зеленська.

Дружина Президента підкреслила, що Ізраїль – прогресивна країна, відома своїми концептуальними поглядами в багатьох процесах й цьогоріч відзначається 30-та річницю встановлення дипломатичних відносин між Україною та Ізраїлем.

"Нам є чим пишатися: вже чимало зроблено, але ще багато всього попереду. Я переконана, що співпраця та єдність матимуть практичне значення й результат для обох сторін", - додала Зеленська.

Як повідомлялося, 23 серпня у Києві на території Національного заповідника «Софія Київська» з ініціативи дружини Президента України Олени Зеленської відбувся Київський саміт перших леді та джентльменів «М'яка сила в новій реальності».

У заході взяли участь перші леді Бразилії, Держави Ізраїль, Коста-Рики, Латвійської Республіки, Литовської Республіки, Республіки Сербія, України, Федеративної Республіки Німеччина, Хорватії, а також дружина Президента Європейської ради та донька Президента Ліванської Республіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-