ДБР направило до суду понад 200 справ про митні злочини

ДБР направило до суду понад 200 справ про митні злочини

Укрінформ
Державне бюро розслідувань направило до суду більш як 200 справ про злочини у митній сфері.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

"Державне бюро розслідувань продовжує системну роботу щодо протидії контрабанді та зловживанням під час митного оформлення товарів. Протидія таким корупційним схемам потребує комплексного і системного підходу. Слідчі ДБР за час своєї роботи направили до суду 202 обвинувальних акта стосовно 239 посадовців, які сприяли контрабанді товарів до України та брали хабарі під час їх оформлення", - ідеться в повідомленні.

Серед посадових осіб, щодо яких були направлені обвинувальні акти, 169 працівників Державної митної служби, 47 прикордонників, 1 військовослужбовець, 1 прокурор та ще 21 особа.

Читайте також: ДБР викрило поліцейського, який продавав зброю криміналітету

Як відзначають в ДБР, розмір встановлених збитків за вказаними обвинуваченнями перевищує 120 млн грн. У межах розслідування виявлених правопорушень за матеріалами ДБР суди арештували майно загальною вартістю 25 млн грн.

Також ДБР продовжує виявляти та припиняти потужні контрабандні схеми на десятки мільйонів гривень.

До останніх прикладів такої роботи належить викриття контрабанди брендових товарів на понад 40 млн грн, а також проведення масштабної операції та запобігання завданню державі 20 млн грн збитків на території митного посту "Бориспіль" Київської митниці.

Крім того, ДБР встановлює осіб, які продовжують ввозити в Україну контрабанду, незважаючи на застосування Радою національної безпеки і оборони проти них спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

Серед інших резонансних розслідувань ДБР у цій сфері:

спецоперація в Ізмаїлі, під час якої були виявлені контрабандні цигарки на 27 млн грн;

припинення схеми контрабанди цигарок на понад 15 млн грн в Одеській області;

викриття й повідомлення про підозру шістьом співробітникам митного посту "Харків — центральний" Харківської митниці, які завдали державі збитків на понад 29 млн грн;

повідомлення про підозру інспектору Запорізької митниці у службовій недбалості, яка завдала державі збитків на суму 42 млн грн;

ліквідація на Київській митниці каналу контрабанди товарів на десятки млн грн;

оголошення підозри шістьом митникам, які завдали збитків на 17 млн грн під час розмитнення спирту;

повідомлення про підозру харківським податківцям у завданні державі збитків на суму 2,7 млн грн.

Як повідомляв Укрінформ, ДБР викрило багатомільйонну схему нелегального експорту брухту дорогоцінних металів під виглядом електрообладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-