За продаж фейкових прескарт може бути кримінальна відповідальність - Остапа

За продаж фейкових прескарт може бути кримінальна відповідальність - Остапа

Укрінформ
Питання фейкових прескарт має бути врегульоване новим законом про медіа.

На цьому наголосила шеф-редактор «Детектор медіа», голова наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії Світлана Остапа під час "Донбас Медіа Форуму-2021", повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Є непоодинокі випадки, коли деякі «діячі» заробляють на прескартах... І не просто видають їх тим, хто займається журналістською діяльністю, а продають, причому анонсуючи всі переваги того, хто буде мати це журналістське посвідчення. Ця історія вже дійшла до парламенту. І в Комітеті з питань свободи слова на останньому засіданні говорили про те, що будуть створювати робочу групу і рекомендуватимуть навіть ввести кримінальну відповідальність за продаж фейкових журналістських посвідчень. Тобто, цей процес розпочався. Я сподіваюсь, що питання щодо фейкових прескарт буде врегульоване через закон», - сказала Остапа.

Вона нагадала, що законопроєкт «Про медіа» зареєстрований в парламенті, але досі не розглянутий у першому читанні.

Читайте також: CPJ: 81% вбивств журналістів у світі за останні 10 років лишилися безкарними

«Я думаю, що там має бути і згадка про саморегуляцію медіа, хоча б коротка», - додала Остапа.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 5 листопада розпочався дводенний "Донбас Медіа Форум-2021: адаптація до викликів та пошуки ефективних рішень", організований Донецьким інститутом інформації. Мета заходу – допомогти журналістам більше концентруватися на принципах доказової журналістики, розібратися в інструментах пошуку та аналізу відкритих даних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-