«Не скулили, а вили»: через «Бориспіль» намагалися вивезти трьох вовків під виглядом лайок

«Не скулили, а вили»: через «Бориспіль» намагалися вивезти трьох вовків під виглядом лайок

Укрінформ
Київські митники викрили спробу вивезення за кордон через міжнародний аеропорт «Бориспіль» трьох молодих вовків.

Як передає Укрінформ, про це Державна митна служба України повідомляє у Телеграмі.

За документами, наданими до митного контролю, з України до Непалу прямували три собаки породи сибірська лайка, які не представляють високої племінної цінності, загальною вартістю 15 тис. грн.

«Однак під час огляду вантажу київські митники виявили розбіжності з заявленими даними, оскільки так звані «собаки» подавали зовсім не характерні для них звуки. Всі три особини не скулили, а вили. Та й за зовнішнім виглядом тварини аж ніяк не були подібні до милих і звичних лайок, а мали всі ознаки вовчої статури і окрасу», - ідеться в повідомленні.

Для остаточної ідентифікації тварин залучили відповідних фахівців.

Наразі вирішується питання щодо складання протоколу про порушення митних правил. Тварини будуть вилучені і відправлені на Харківщину у «Фельдман екопарк».

Читайте також: Поліція Китаю вилучила контрабандні делікатеси: змій, черепах і ведмедячі лапи. Фото

Зазначається, що на момент проходження митного контролю належним чином оформленої митної декларації та документів на право переміщення вовків, а саме дозволу CITES, документів про право набуття тварин, ветеринарного свідоцтва - відправник не мав.

Як повідомляв Укрінформ, 4 листопада прикордонники запобігли спробі незаконного вивезення із України до ЄС екзотичних рептилій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-