Акція «Монетки дітям» зібрала ₴3 мільйони на допомогу онкохворим дітям - Нацбанк

Акція «Монетки дітям» зібрала ₴3 мільйони на допомогу онкохворим дітям - Нацбанк

Укрінформ
Учасники всеукраїнської благодійної акції "Монетки дітям", ініційованої Національним банком України та фондом "Таблеточки", зібрали 3 млн гривень на допомогу онкохворим дітям. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Акція "Монетки дітям" передбачала збір із 1 вересня до 15 жовтня на всій території України монет номіналом 25 копійок, які рік тому перестали бути платіжним засобом. Учасники акції зібрали монети на загальну суму близько 2,7 млн грн. Додатково колектив Національного банку в межах акції зібрав на лікування онкохворих дітей 104 тис. грн, ще по 100 тис. грн переказали фармацевтична компанія АТ "Фармак" та глобальна IT-компанія Amazing Apps.

"Дуже приємно бачити такий гарний результат нашої спільної акції з благодійним фондом "Таблеточки". Об’єднати спільні зусилля заради майбутнього маленьких українців та долучитися до доброї справи – це про вибір кожної людини. Допомогти може кожен із нас, навіть знайшовши в кишені монету, якою вже не можна розрахуватися", – зазначив голова Національного банку Кирило Шевченко.

Партнерами акції стали: Ощадбанк, Райффайзен Банк, ПУМБ, ОТП банк, МТБ БАНК та Індустріалбанк. Банки приймали від учасників акції монети та переказували зібрані кошти на рахунок БФ "Таблеточки". Загалом у акції взяли участь 2371 відділень банків з усіх куточків України.

В акції зареєструвалися 4370 навчальних закладів та трудових колективів.

Читайте також: «Маю право на життя»: у Харкові онкохворі пікетували обласну раду

Частину зібраних коштів буде спрямовано на забезпечення відділення нейрохірургії НДСЛ "Охматдит" витратними матеріалами на пів року. Вони потрібні для роботи інтраопераційного нейромонітора, який завдяки благодійникам фонду "Таблеточки" купили для лікарні два роки тому. Цей монітор стежить за рухами хірурга під час складних операцій на головному й спинному мозку. Завдяки цьому обладнанню хірург не зачепить важливі нервові центри, які відповідають за здатність дихати, рухатися, говорити. Решту коштів буде використано на придбання ультразвукового скальпеля для Західноукраїнського спеціалізованого дитячого центру у Львові. Цим скальпелем щороку проводитимуть операції найскладнішого рівня 50 дітям з онкозахворюваннями і ще близько сотні операцій дітям з іншими хворобами. Цей скальпель зменшить втрати крові й тривалість операції, діти переноситимуть операцію легше й швидше відновлюватимуться.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-