На перший Український військовий забіг уже зареєструвалось понад 800 учасників

На перший Український військовий забіг уже зареєструвалось понад 800 учасників

Укрінформ
У неділю, 10 жовтня, в Києві вперше стартує Український військовий забіг, участь у якому візьмуть чинні та колишні військовослужбовці, ветерани. Підтримають українських побратимів також військові з Литви, Великобританії, Канади, США та Швеції.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба командування Сил підтримки ЗСУ.

“На перший Український військовий забіг, що відбудеться вже цієї неділі, 10 жовтня, у Києві наразі зареєстровано понад 800 учасників. Серед них — Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, його заступник Євген Мойсюк, Народний Герой України Павло Чайка, уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко, легендарний спецпризначенець 8-го полку Олександр Дарморос, який у боях на Донбасі втратив зір та має ампутацію нижньої кінцівки”, - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, основою забігу стануть діючі військовослужбовці Збройних Сил України - свої команди на дистанцію 10 км готують усі види та роди військ (сил). Одразу понад 150 військовослужбовців, які виконують завдання в районі проведення операції Об‘єднаних сил, братимуть участь дистанційно.

Читайте також: Українські ветерани здійснили марш-кидок у США

Підтримати українських братів по зброї своєю участю у забігу вирішили також військовослужбовці з Литви, Великобританії, Канади, США та Швеції.

В пресслужбі наголосили, що захід відкритий абсолютно для всіх охочих. За задумом організаторів, забіг має об’єднати людей довкола захисників України й омріяної Перемоги. Ця думка закладена у слоган забігу - “Об’єднані Перемогою!”. Сама ж ідея проведення військового забігу виникла з огляду на популярність подібних заходів за кордоном. Найвідомішим є Марафон морської піхоти у США Marine Corps Marathon, у якому беруть участь також українські військовослужбовці та ветерани.

Український військовий забіг Military Run UA стане унікальною подією, адже на Європейському континенті забіг під егідою армії, що воює, проводиться вперше. “Ми прагнемо бути відкритими, ближчими до людей, яких захищаємо, ризикуючи власним життям. Ми власним прикладом пропагуємо здорові звички, силу духу і тіла, доводимо, що військові здатні об’єднати націю і у відсічі ворогу, і в таких сучасних благородних ініціативах”, - цитує Головнокомандувача пресслужба.

Зазначається, що початок заходу запланований на 8:30 10 жовтня біля входу до Маріїнського палацу.

Реєстрація для участі у забігу та детальна інформація про Military Run UA на сайті https://www.zsu.run/

Як повідомляв Укрінформ, 17 серпня в Міністерстві оборони України відбулося урочисте зібрання армійських чемпіонів та призерів, що представляли Україну на XXXІІ літніх Олімпійських іграх у Токіо. Під час заходу міністр оборони України Андрій Таран відзначив, що на Олімпіаді у Токіо Україну представляло 158 спортсменів, серед яких було 60 атлетів зі Збройних Сил України, і саме вони здобули більшість олімпійських нагород до скарбнички Національної збірної: 10 із 19, зокрема, 1 золоту, 4 срібних та 5 бронзових медалей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-