Український паспорт – на 38 місці за «мобільністю» у світі

Український паспорт – на 38 місці за «мобільністю» у світі

Таблиця
Укрінформ
Український закордонний паспорт посідає 38-му позицію у міжнародному рейтингу Індексу паспортів від компанії Henley&Partners. 

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані оновленого Індексу.

Власники українського паспорта можуть подорожувати без візи або візи після прибуття в 136 країн.

Очолює рейтинг Японія й Сінгапур, їхні громадяни можуть відвідати 192 країни. Друге місце поділяють Південна Корея та Німеччина, чиї громадяни можуть відвідати з безвізовим доступом 190 країн. Трійку замикають Фінляндія, Італія, Люксембург та Іспанія, чиї громадяни можуть подорожувати до 189 країн.

Індекс паспортів Henley&Partners щоквартально аналізує візові правила 227 країн і територій світу, ранжируючи їх за кількістю країн безвізового в'їзду. Рейтинг укладається понад 10 років у співпраці з Міжнародною асоціацією повітряного транспорту (IATA), яка підтримує найбільшу у світі базу туристичної інформації.

Читайте також: У «Дії» з'явились небіометричні закордонні паспорти, видані після 2015 року

Позиція країни в рейтингу визначається кількістю країн, у які її громадяни можуть в'їжджати без попереднього оформлення віз (без візи або з візою після прибуття). Паспорти усіх розглянутих країн є біометричними.

Як повідомляв Укрінформ, станом на липень 2021 року український закордонний паспорт був на 37-ій позиції у міжнародному рейтингу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-