Суд залишив міністра транспорту часів Януковича під цілодобовим домашнім арештом

Суд залишив міністра транспорту часів Януковича під цілодобовим домашнім арештом

Укрінформ
Київський апеляційний суд залишив під цілодобовим домашнім арештом колишнього міністра транспорту та зв’язку Р., підозрюваного у викраденні та катуванні керівника компанії "Нафтогазвидобування".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Київського апеляційного суду.  

"16 вересня 2021 року колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду розглянула апеляційні скарги, подані прокурором та стороною захисту на ухвалу Солом’янського районного суду міста Києва від 2 вересня 2021 року, якою змінено підозрюваному Р. запобіжний захід з домашнього арешту у визначений період доби на цілодобовий домашній арешт до 29 вересня 2021 року включно", - йдеться у повідомленні.

За результатом апеляційного розгляду ухвалу слідчого судді Солом’янського районного суду міста Києва від 2 вересня 2021 року залишено без змін, апеляційні скарги сторони захисту та прокуратури – без задоволення.

Як повідомлялося, раніше Офіс генпрокурора направив до Печерського райсуду столиці клопотання про зміну запобіжного заходу з нічного домашнього арешту на тримання під вартою колишньому міністру транспорту і екснардепу Р.

Читайте також: Офіс генпрокурора просить суд арештувати ексміністра Рудьковського

7 липня Печерський райсуд столиці змінив Р. запобіжний захід з тримання під вартою на нічний домашній арешт.

3 березня 2021 року Р. повідомили про підозру у викраденні колишнього керівника ПрАТ "Нафтогазвидобування" Олега Семінського, який нині є народним депутатом від партії "Слуга народу".

Пізніше суд йому обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За даними слідства, на початку 2012 року керівника газовидобувної компанії викрали і більше трьох років утримували в нелюдських умовах, систематично катували та вимагали від нього і його родичів сплатити неіснуючий борг у сумі 200 млн дол.

Розслідуванням встановлено, що організатором злочинів є його колишній бізнес-партнер Р., народний депутат кількох скликань, який за часів Януковича був міністром транспорту та зв’язку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-