МОЗ закликає повідомляти поліції про підроблені COVID-сертифікати

МОЗ закликає повідомляти поліції про підроблені COVID-сертифікати

Укрінформ
Люди, які користуються підробленими довідками про щеплення від COVID-19, можуть у разі захворювання становити небезпеку для оточуючих, тому МОЗ закликає громадян повідомляти про випадки підроблених свідоцтв та довідок про вакцинацію правоохоронцям.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"Зі зростанням захворюваності на COVID-19 усе частіше з’являються повідомлення про купівлю підроблених міжнародних свідоцтв про вакцинацію, а також довідок про протипоказання до щеплення. Крім того, що підробка документів є злочином та карається законом, наявність людей із фальшивими документами становить загрозу для здоров’я та життя інших. Якщо людину з підробним свідоцтвом депортували з-за кордону, це прикро, але не смертельно. А от якщо така людина, користуючись довідкою, заразила коронавірусною хворобою стареньку чи старенького, вагітну жінку чи онкохворого, наслідки її дій можуть бути вкрай важкі. ...МОЗ звертається до всіх громадян: якщо вам відомі випадки продажу підробних документів про вакцинацію, повідомляйте про них в поліцію", - наголошують у міністерстві.

Читайте також: В Україні продовжили термін дії COVID-сертифікату до 365 днів

У МОЗ нагадали, що зараз готується законодавчий акт про посилення відповідальності за підробку медичних документів.

Міністерство охорони здоров’я разом з Національню поліцією, Службою безпеки України працюють над виявленням випадків підроблення документів про вакцинацію, усі вони ретельно розслідуються.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 16 вересня рівень захворюваності COVID-19 перевищено в столиці та 20 регіонах. Станом на 16 вересня в Україні зафіксовано 5 744 нових випадків коронавірусної хвороби.

Читайте також: Список пунктів, де «клепають» фальшиві COVID-довідки, передали поліції та СБУ

За весь час пандемії в Україні захворіли 2 331 540 осіб, одужали – 2 226 629, летальних випадків – 54 651.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-