В Україні очікується циркуляція трьох штамів грипу - МОЗ

В Україні очікується циркуляція трьох штамів грипу - МОЗ

Укрінформ
Заступник міністра охорони здоров’я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявляє, що на території України очікується циркуляція трьох штамів грипу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров’я України.

«У 2021-2022 році очікується аналогічний епідемічний сезон грипу, як і минулого року. Очікується циркуляція штамів B/Washington, H1N1 та H3N2. Він не відрізнятиметься появою нових штамів або прогнозами щодо більш важкого перебігу хвороби», - зазначив Кузін.

За його словами, минулого року дуже багато людей хворіли на грип і ще більше - отримали або важкий перебіг, або стикнулися з віддаленими наслідками перенесеного захворювання.

«Із червня ми почали працювати з представниками фармацевтичного сектору для того, щоб виділити для України більшу кількість вакцин. Також зараз проводяться перемовини щодо передачі в межах гуманітарної допомоги за механізмом PIVI безкоштовних вакцин для щеплення лікарів (майже 30 тис. доз). Ми розраховуємо, що медичних працівників, (принаймні тих, які працюють у «ковідних» лікарнях), ми зможемо вакцинувати від грипу безкоштовно за рахунок гуманітарної допомоги», - заявив Кузін.

Читайте також: Вакцинація не є приводом відмовлятися від масок - Кузін

Як повідомляв Укрінформ, 9 вересня заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що до початку епідемічного сезону захворювання на грип та ГРВІ до аптечної мережі України буде доставлено близько 1 млн доз вакцини проти грипу.

Читайте також: Кузін запевнив, що система охорони здоров’я готова до нової хвилі COVID-19

Також, за словами Кузіна, українські фармвиробники ведуть перемовини про локалізацію виробництва вакцини проти грипу на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-