В аптеки доставлять майже 1 мільйон доз вакцини проти грипу – Кузін

В аптеки доставлять майже 1 мільйон доз вакцини проти грипу – Кузін

Укрінформ
До початку епідемічного сезону захворювання на грип та ГРВІ до аптечної мережі України буде доставлено близько 1 млн доз вакцини проти грипу.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю медичному експерту ЮНІСЕФ Катерині Булавіновій сказав заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«Починаючи з червня, ми почали працювати з виробниками вакцини і фармацевтичним сектором, щоб алокувати для України більшу кількість вакцини (проти грипу - ред.) ...До аптечної мережі, ми знаємо, вакцини буде поставлено в країну трохи більше, ніж минулого року, близько 1 млн», - зазначив він.

Також, за словами Кузіна, українські фармвиробники ведуть перемовини про локалізацію виробництва вакцини проти грипу на території України.

«По відношенню до вакцини проти грипу українські фармацевтичні виробники вже навіть зараз проводять перемовини щодо локалізації виробництва на території України. Це трьох- або чотирьохвалентна вакцина, яка буде в монодозних шприцах, і ми маємо надію, що така вакцина зможе бути представлена на українському ринку. На жаль, не до початку цього епідемічного сезону, але впродовж 1 кварталу 2022 року», - сказав Кузін.

Читайте також: В Україні запровадять зелені та жовті внутрішні COVID-сертифікати

Також Кузін повідомив, що МОЗ проводить перемовини про постачання вакцини від грипу як гуманітарної допомоги в межах ініціативи PIVI для вакцинації медичних працівників, принаймні тих медпрацівників, які працюють в COVID-лікарнях.

Окрім цього, за словами Кузіна, вакцину від грипу можуть закуповувати місцеві органи влади для своїх медпрацівників. Зараз ця вакцина включена в усі необхідні документи для спрощеного механізму закупівлі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-