Зеленська у Стенфорді обговорила питання інклюзії і забезпечення рівного доступу

Зеленська у Стенфорді обговорила питання інклюзії і забезпечення рівного доступу

Фото
Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська обговорила з керівництвом Департаменту Стенфордського університету з питань різноманіття та рівних можливостей питання забезпечення рівного доступу й потреб студентів і викладачів з інвалідністю та інклюзії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті глави держави.

На зустрічі, зокрема, йшлося про програми взаємодії з обміну досвідом інклюзивних практик з університетами у світі, плани щодо покращення роботи в напрямку забезпечення особливих освітніх потреб студентів і створення умов для викладачів у США, а також забезпечення онлайн-освіти у Стенфордському університеті.

«В Україні інклюзивні підходи стають пріоритетом, адже це відповідь на запит людей з особливими потребами і всього українського суспільства», – зазначила Олена Зеленська.

Читайте також: Зеленська висловила захоплення українськими паралімпійцями

В ОП розповіли, що Департамент з питань різноманіття та рівних можливостей університету покликаний забезпечувати рівні можливості в отриманні освіти для всіх осіб, незалежно від расової, національної, релігійної приналежності та сексуальної орієнтації.

Він існує при Стенфордському університеті, заснованому в 1885 році, нині у закладі навчається приблизно 55% чоловіків і 45% жінок.

«Наша основна мета – забезпечити включення та участь студентів у навчальному процесі з максимальною можливістю їхнього потенціалу. Тобто ми маємо розкрити унікальні можливості кожного нашого студента. Кожен студент унікальний для нас. Кожен студент є інакшим», – зауважила директор Департаменту з питань різноманіття та рівного доступу Роза Гонзалес.

Читайте також: Олена Зеленська взяла участь у зустрічі з жінками-лідерками Power women

Зазначається, що навчальний план в університеті складається індивідуально для кожного студента, у закладі є доступні класи, забезпечується переклад лекцій жестовою мовою, кожному викладачеві надсилають спеціальні інструкції щодо додаткового часу для складання іспиту чи потреби студента складати тест чи іспит в окремій кімнаті.

Також працюють асистенти, які конвертують текст: збільшують, оцифровують, передають шрифтом Брайля. Студенти мають змогу завантажити в спеціальну систему свої медичні довідки, додати конкретний запит щодо надання освітніх послуг.

«Наше завдання – зробити так, щоб люди з інвалідністю були помічені. Щоб вони були серед інших студентів, а ті розуміли, що ми всі – рівні», – підсумувала директор програм для осіб з інвалідністю Департаменту з питань різноманітності та доступу Шейла Санчес.

Стенфордський університет – це міжнародна установа, де здобувають освіту студенти з усіх 50 штатів США та з 91 країни світу. Університет об’єднує сім шкіл і 18 міждисциплінарних інститутів, у яких вчиться понад 15 тис. студентів, з них 3 тис. – це люди з інвалідністю. Департамент приділяє окрему увагу питанню забезпечення належних умов навчання для осіб з фізичними вадами та інвалідністю, що є важливим елементом загальної політики університету.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський разом з дружиною перебуває з робочим візитом у США.

1 вересня відбулися переговори президентів України та Сполучених Штатів Америки, 2 вересня українська делегація перебувала в Каліфорнії, де Зеленський виступив у Стенфордському університеті.

Завершення візиту заплановане на неділю, 5 вересня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-