Ляшко: Робимо мільйон COVID-щеплень на тиждень, і темпи можуть зрости

Ляшко: Робимо мільйон COVID-щеплень на тиждень, і темпи можуть зрости

Укрінформ
Останнім часом в Україні щотижня роблять по мільйону щеплень проти коронавірусу, і темпи вакцинації можуть зрости.

Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко сказав на брифінгу в межах Київського саміту перших леді та джентльменів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Темпи вакцинації зовсім інші, ніж були у травні, наприклад. Сьогодні ми вже робимо щеплень по мільйону на тиждень. І це те, про що я говорив, що ми можемо робити 3,5-4 мільйони (щеплень - ред.) на місяць. Для травня-квітня це було малореалістично. Сьогодні ми цієї цифри досягли, але дивлячись на потужності, на те, скільки може вакцинувати одна бригада, ми говоримо, що темпи вакцинації в Україні ще можуть зрости", - розповів глава МОЗ.

Читайте також: Україна у серпні-вересні отримає 6,5 мільйона доз COVID-вакцин – Ляшко

Він закликав українців приходити в пункти щеплення і "створювати ажіотаж у системі охорони здоров’я”.

“Набагато краще для нас таке навантаження, ніж великий наплив хворих, коли буде сплеск захворюваності. Оскільки здорових провакцинувати система впорається, а ось питання в тому, чи в умовах пандемії зможемо запобігти колапсу системи охорони здоров’я. Тут гарантій ніхто не може дати”, - підкреслив міністр.

Читайте також: Штам Delta поширюється Україною, очікуємо на нову хвилю – Ляшко

Як повідомляв Укрінформ, в Україні вакцинація проти COVID-19 розпочалася 24 лютого 2021 року. Від початку кампанії проведено загалом 8 208 034 щеплення, вакциновано 5 071 660 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-