Варфоломій на форумі «Україна 30» згадав про загиблих в АТО/ООС військових і лікарів

Варфоломій на форумі «Україна 30» згадав про загиблих в АТО/ООС військових і лікарів

Укрінформ
Вселенський патріарх Варфоломій виступив на IV Міжнародному волонтерському та ветеранському форумі «Україна 30. Захисники».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми згадуємо тих військових, добровольців, лікарів, які захищали цю землю, починаючи з 2013 року. І сьогодні, коли ми визнаємо і шануємо тих, хто служив у Збройних силах, ми згадуємо і тих, хто віддав найбільшу жертву за свою країну та націю...Сьогодні Константинопольська церква, яка тепер є сестринською церквою новосформованої Православної церкви України, надсилає свої благословення вашій древній країні", - сказав Варфоломій під час виступу.

Читайте також: Його Всесвятість Варфоломій, Архієпископ Константинополя - Нового Рима і Вселенський Патріарх

Як повідомляв Укрінформ, у Києві відбувся IV Міжнародний волонтерський та ветеранський форум «Україна 30. Захисники». У межах форуму відбулися сесії "Національна стійкість. Ветерани", "Ветерани: міжнародний досвід", "Історії успіху і лідерства у ветеранській спільноті", "Ветеранський спорт – шлях до реабілітації" .

Візит архієпископа Константинополя - Нового Риму і Вселенського патріарха Варфоломія до України розпочався 20 серпня.

Читайте також: Вселенський Патріарх вшанував пам'ять загиблих захисників України і жертв Голодомору

У столичному Михайлівському Золотоверхому соборі 21 серпня з нагоди візиту Його Всесвятості Вселенського патріарха була звершена подячна молитва (Доксологія).

У неділю, 22 серпня, зранку Вселенський патріарх разом із митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм провели літургію у Софійському соборі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-