Під МВС склали фотоапарати на підтримку кореспондента видання «Букви»

Під МВС склали фотоапарати на підтримку кореспондента видання «Букви»

Фото
Укрінформ
Біля будівлі Міністерства внутрішніх справ у Києві проходить акція "Безпека — журналістам. Покарання — нападникам" на підтримку фотокореспондента видання "Букви" Олександра Кужельного, який зазнав нападу під час здійснення професійної діяльності.

У ній беруть кілька десятків фотографів та журналістів різних видань, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Мітингувальники тримають у руках плакати "Безпека де?", "Вироки де?", "Журналіст не мішень", "Безпеку журналістам! Покарання нападникам".

"Ця історія не лише про фотографів, а й про всіх журналістів. Про наше право працювати. Ми вимагаємо, щоб поліція почала займатися тим, чим має займатися, — безпекою... Ненормально, коли справи журналістів у судах розглядаються роками — і в результаті вироків немає. Ми, журналісти, вважаємо, що якщо немає об’єктивного розслідування, то журналісти в небезпеці. Ми вимагаємо, щоб покарання за побиття журналістів нарешті з‘явилося. Ми вимагаємо права на професію", – заявив організатор акції Стас Козлюк.

Під час заходу фотокореспонденти склали фотоапарати біля дверей МВС на знак протесту проти насилля над журналістами.

Читайте також: Побиття фотографа на Банковій: суд у середу обиратиме запобіжний захід підозрюваним

Директор департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко закликав фотографів та журналістів убезпечувати себе розпізнавальними знаками медіа на акціях протесту.

"Просимо і закликаємо. Поліція, безумовно, на всіх акціях присутня. Поліція, безумовно, робить усе, що може для того, щоб забезпечити мирний перебіг акції, якщо він перетворюється на не мирний. Ми дуже просимо вас (представників ЗМІ — ред.) взаємодіяти з органами правопорядку і з нами як із комунікаторами на масовій акції, особливо, якщо логіка подій може передбачати силовий сценарій. Ми дуже просимо вас усвідомлювати, що ви приходите не просто на висвітлення мирної виставки квітів, ви приходите на подію, де можливий силовий розвиток, де правопорушники можуть активно провокувати правопорушення. Я завжди вас дуже прошу, чим більше на вас позначено, що ви представник медіа, тим краще для вас і тим більше шансів стримати правопорушників. Чим більше на вас бейджиків, наліпок, жилетів, мікрофонів, будь-чого, що може показати, що ви представник професійного медіа. Це мінімізує напад", – сказав Шевченко.

Він також наголосив, що, коли починаються активні правопорушення та застосування поліцейських заходів примусу, оператори та фотографи мають зайняти такі позиції для зйомки, де ризик нападу або отримання випадкових фізичних наслідків потенційно низький.

Як повідомлялося, 14 серпня представники "Національного корпусу" та інших націоналістичних сил проводили акцію протесту "Зупинимо капітуляцію". Після неї було скоєно напад на кореспондента видання "Букви" Олександра Кужельного.

15 серпня правоохоронці повідомили двом львів'янам про підозру у побитті Кужельного.

Фото: Олена Худякова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-