Прощання з Роландом Франком відбудеться 13 серпня

Прощання з Роландом Франком відбудеться 13 серпня

Укрінформ
Онука Івана Франка поховають 13 серпня у родинній могилі на Байковому кладовищі в Києві.

Про це Укрінформу повідомили у Міжнародному фонді Івана Франка.

«Церемонія прощання з Роландом-Олександром Франком - останнім онуком Івана Франка, головою правління Міжнародного фонду Івана Франка, дипломатом, українським вченим-інженером та громадським діячем - відбудеться у п’ятницю, 13 серпня», - ідеться в повідомленні.

Як зазначається, з 12:00 до 13:30 відбудеться церемонія прощання у приміщенні Інституту філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка ( бульвар Тараса Шевченка, 14). О 14:00 відбудеться заупокійна панахида у церкві Святого Миколая Мирликійського на Аскольдовій Могилі (Паркова дорога, 1). О 15:00 поховання відбудеться на Байковому кладовищі (вулиця Байкова, 6).

Як повідомляв Укрінформ, Роланд Франко помер у ніч на 11 серпня у віці 89 років.

Роланд Франко – український учений-інженер, дипломат, громадський діяч. Кандидат технічних наук. У 1993–1996 роках на запрошення Міністерства закордонних справ України перебував на дипломатичній службі, був радником з питань науки в посольстві України у Великій Британії.

Завдяки клопотанням Роланда Франка 1996 року Україна безкоштовно одержала від Великої Британії науково-дослідну станцію «Фарадей» (нині станція «Академік Вернадський») в Антарктиці. Перша українська експедиція, яка прибула на станцію 28 листопада 1995 року, назвала Роланда Франка «хрещеним батьком української антарктичної станції».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-