Документи в «Дії» не можуть бути використані без їх власника – Мінцифри

Документи в «Дії» не можуть бути використані без їх власника – Мінцифри

Укрінформ
Згідно з вимогами чинного законодавства, документи в застосунку «Дія» не можуть бути використані без їх власника.

Про це під час брифінгу в Укрінформі повідомив перший заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб.

«Дія» спроєктована таким чином, що цифрові документи, згідно із чинним законодавством, не можуть бути використані без їх власника», - зазначив Вискуб.

Заступник міністра підкреслив, що застосунок «Дія» неможливо використовувати у шахрайських схемах, зокрема для оформлення кредиту на інших осіб. Він пояснив, що цифрові документи в «Дії» є більш безпечними для використання ніж паперові, адже кожна е-копія документа завіряється електронним підписом з фіксацією точного часу і дати, коли вона була надана. Крім цього, на кожній копії документа залишається цифрова мітка з інформацією про те, кому саме була надана копія.

За словами Вискуба, саме це допомогло кіберполіції викрити шахрайську схему із оформлення онлайн-кредитів на громадян на Дніпропетровщині.

Читайте також: Уряд розширив функціонал порталу «Дія»

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпропетровській області правоохоронці викрили місцеву жительку, яка незаконно оформляла онлайн-кредити на громадян. За попередніми даними, фігурантка ошукала близько 40 потерпілих на більш ніж 300 тис. грн. У рамках розслідування був встановлений один випадок, коли жінка через підбір паролю отримала доступ до електронної скриньки потерпілої, де зберігалися копії документів та особисті фото. З використанням цих даних правопорушниця отримала доступ до онлайн-банкінгу та увійшла до мобільного застосунку «Дія».

Правоохоронці зазначили, що розкриття цієї схеми підтвердило неможливість отримання онлайн-кредиту з використанням цифрових документів у «Дії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-