Саміт перших леді та джентльменів стане дипломатією м'якої сили — Зеленська

Саміт перших леді та джентльменів стане дипломатією м'якої сили — Зеленська

Укрінформ
Київський саміт перших леді та джентльменів стане дипломатією м'якої сили, під час якого йтиметься про культурний діалог та гуманітарний вплив.

Про це дружина Президента Олена Зеленська сказала у межах презентації концепції святкування Дня Незалежності під час форуму "Україна 30. Імідж України", передає кореспондент Укрінформу.

"Що таке дипломатія м'якої сили?.. Це зовсім не про політичну владу або економічний вплив. Це про культурний діалог та гуманітарний вплив, це про голос громадських діячів на найвищому рівні, адже перші леді та джентльмени це і є, в першу чергу, громадські діячі, і варто створити можливості, щоб зібрати ці сильні голоси в одному місці і створити таку платформу, яка зможе об'єднати та підсилити ці голоси. Так виникла ідея створення саміту перших леді та джентльменів", - сказала Зеленська.

Вона додала, що цей форум назвали "М'яка сила в новій реальності", бо світ існує за нових умов, світ переживає коронавірусну кризу і старі інструменти та методи припиняють працювати, а нові ще не знайдені.

"Ми всі свідки створення нової глобальної системи координат і ми маємо навчитись в ній існувати... Нова реальність - це нові умови, які вимагають нових підходів та зміни кутів зору на вирішення гуманітарних питань", - сказала Зеленська.

Вона додала, що на саміті йтиметься про забезпечення рівного доступу до медичних послуг та освіти, про рівні можливості у сфері культури та розвитку в нових умовах.

Зеленська зауважила, що під час саміту говоритимуть не лише про проблеми у цих сферах, але й про здобутки.

Читайте також: Зеленська хоче, аби Київський саміт перших леді та джентльменів започаткував нову традицію

"Україні є чим пишатись - наша всеукраїнська школа онлайн стала безпрецедентним прикладом співпраці та об'єднанням фахівців з різних сфер для того, щоб діти отримували якісну освіту впродовж локдауну. Це стало прикладом для багатьох країн і гарним проєктом для нас. Також іншим країнам є чим поділитися і ми будемо раді обмінюватися досвідом, щоб надалі легше разом справлятися з проблемами та викликами", - сказала вона.

За словами Зеленської, на саміті будуть присутні фахівці, експерти у різних сферах з різних країн.

"Ми переконані, що така багатонаціональна, багатокультурна та багатопрофільна платформа має стати традицією", - зауважила перша леді.

Вона додала, що цей саміт проведуть в національному заповіднику "Софія Київська" - у місці сили, де зародилася українська державність

Читайте також: Участь у саміті Кримської платформи вже підтвердили 29 країн – Президент

Також Зеленська зауважила, що логотипом саміту перших леді та джентльменів є волошка як традиційна квітка в українському вінку, яка символізує життя, молодість, скромність та простоту, доброту та ніжність, душевну красу та чистоту, природне втілення м'якої сили.

Як повідомлялося, у Києві 23 серпня, напередодні Дня Незалежності України, відбудеться Київський саміт перших леді та джентльменів. Захід організований з ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-