Під судом у справі білоруса Боленкова сталася сутичка - кидали яйця та розпилили газ

Під судом у справі білоруса Боленкова сталася сутичка - кидали яйця та розпилили газ

Фото
Укрінформ
Під стінами апеляційного адміністративного суду, де проходить засідання у справі білоруського активіста Олексія Боленкова, відбулася сутичка між його прихильниками та опонентами.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Під будівлею Шостого апеляційного адміністративного суду, де переглядається рішення Шевченківського районного суду міста Києва стосовно Боленкова, зібрались як прихильники, так  і опоненти білоруського активіста. Між ними виникла словесна перепалка, після якої сторони закидали один одного яйцями та розпилили газовий балончик.

Поліція швидко навела порядок серед мітингувальників.

Під стінами суду в Києві виникла суперечка між прихильниками та опонентами білоруського активіста Боленкова / Фото: Юлія Овсяннікова

Як повідомлялося, у вівторок відбувся черговий мітинг із вимогами до силовиків припинити переслідування білоруського активіста Олексія Боленкова й скасувати рішення про його примусову депортацію.

Опоненти Боленкова, які також постійно присутні на мітингах, заявляють, що Боленков – один із засновників терористичного ліворадикального угруповання Ревдія і його треба депортувати.

Читайте також: Під СБУ - мітинг на підтримку білоруського активіста Боленкова

Як повідомлялось, співробітники Національної поліції і Служби безпеки України обшукали квартиру білоруського активіста Олексія Боленкова в Києві 21 квітня і попередили його про примусове видворення з території України.

Адвокати Боленкова оскаржили в суді рішення СБУ про депортацію. Однак, Шевченківський районний суд Києва 22 червня відмовив у задоволенні скарги. Сьогодні Шостий апеляційний адміністративний суд переглядає рішення Шевченківського районного суду міста Києва стосовно Боленкова.

Боленков – білоруський та український активіст, народився у місті Жлобин у Білорусі. Боленков брав участь у протестах на Майдані Незалежності у 2013-2014 роках. Сам активіст називає себе прибічником анархізму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-