Відставка Авакова, герб-велетень й асани над виноградниками

Відставка Авакова, герб-велетень й асани над виноградниками

Фото тижня
Укрінформ
Події семи днів, що минули, – в об'єктивах камер фотокореспондентів Укрінформу.
Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Верховна Рада на засіданні у четвер, 15 липня, звільнила Арсена Авакова з посади міністра внутрішніх справ. За відповідне рішення проголосував 291 народний депутат. Аваков подав заяву про відставку з посади міністра 13 липня. Її він обіймав майже сім з половиною років – із 27 лютого 2014 року.

Фото: Володимир Тарасов
Фото: Володимир Тарасов

Новим очільником МВС погодився стати голова Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Денис Монастирський (на фото праворуч). У п’ятницю, 16 липня, Верховна Рада підтримала його призначення на посаду міністра внутрішніх справ України. За відповідне рішення проголосував 271 народний депутат. Рада також проголосувала за дострокове припинення депутатських повноважень Дениса Монастирського. Новопризначений глава МВС склав присягу члена Кабінету Міністрів.

Фото: Юлія Овсяннікова
Фото: Юлія Овсяннікова

Цього тижня Раду штурмували військові пенсіонери, які вимагали перерахунку пенсій. Близько п’ятисот учасників мітингу під парламентом скандували "Ганьба" і намагалися дістатися до другого під’їзду парламенту, перед тим прорвавши огорожу. Їм перешкоджала колона представників правоохоронних органів. Між мітингувальники та правоохоронцями час від часу відбувалися сутички, ініціаторами яких виступали учасники акції.

Того ж дня, 14 липня, Кабінет Міністрів ухвалив рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям і працівникам інших органів правопорядку, яке передбачає встановлення щомісячних доплат та мінімальної пенсійної виплати розміром 3854 гривні.

Фото: Олена Худякова
Фото: Олена Худякова

Напередодні ж під парламентом відбулася акція "Зупиніть наш біль: зараз у нас є лише "Потерпін" на підтримку законопроєкту про легалізацію медичного канабісу. Однак Верховна Рада не підтримала законопроєкт, який регулює обіг марихуани у медичних цілях, повернувши його на доопрацювання суб'єкту законодавчої ініціативи.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

Збірну України провели на Олімпійські ігри в Токіо, які триватимуть з 23 липня по 8 серпня. Церемонія відбулася у прямому ефірі суспільного мовника. Спеціально для нашої олімпійської збірної визнані зірки спорту й шоу-бізнесу підписали прапор України з побажаннями національній команді на іграх в Токіо. На фото: каратист Станіслав Горуна підписує прапор України. Як відомо, українські спортсмени завоювали 158 олімпійських ліцензій.

Фото: Павло Багмут
Фото: Павло Багмут

А на площі Спортивній відкрили зірки українського хокеїста, олімпійського чемпіона, заслуженого майстера спорту Олексія Житника, української пауерліфтерки, заслуженого майстера спорту України Лідії Соловйової та українського футболіста, заслуженого тренера України Олексія Михайличенка (на фото зліва направо).

Читайте також: Танці з бубном, 97-річний тенісист і сонечка на пляжі

Також пропонуємо переглянути ще кілька яскравих кадрів тижня, що минає.

Фото: Євген Любімов
Фото: Євген Любімов

Найбільший герб України, висіяний на площі 60 тисяч квадратних метрів на полігоні аграрних інновацій Digital Field за допомогою технологій точного землеробства у селі Велика Олександрівка на Київщині.

Фото: Юлій Зозуля
Фото: Юлій Зозуля

Корабель НАТО покидає Одеський морський порт після завершення Міжнародних військових навчань Sea Breeze-2021.

Фото: Ніна Ляшонок
Фото: Ніна Ляшонок

Фігури під час вуличної вистави "Три тотеми" від компанії Les Quidams в межах фестивалю "Французька весна 2021" в Одесі.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Учасники йога-туру на винограднику однієї із закарпатських виноробень у Береговому.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Чоловік біля вантажівки для підвезення відвідувачів фестивалю "Петрівські субітки", присвяченого рідкісному обряду – запаленню вогнищ (субіток) ввечері у День святих Петра і Павла, – у селі Вишка на Закарпатті.

Фото: Юлій Зозуля
Фото: Юлій Зозуля

Відпочивальники на грязьовому курорті Куяльник в Одеській області.

Фото: Сергій Гудак
Фото: Сергій Гудак

Хлопці пускають схилом автошини у вогні перед запалюванням субітки на День святих Петра і Павла в селі Вишка на Закарпатті.

Фото: Дмитро Смольєнко
Фото: Дмитро Смольєнко

Чайки на пляжі "Сонячний" на Бердянській косі Запорізької області.

Фото: Юрій Рильчук
Фото: Юрій Рильчук

Лелеки у гнізді у селі Коршів на Івано-Франківщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-