Авіація МВС отримала вже п’ятий цьогоріч гелікоптер Airbus

Авіація МВС отримала вже п’ятий цьогоріч гелікоптер Airbus

Укрінформ
Авіація Міністерства внутрішніх справ України отримала п’ятий із запланованих на цей рік 28 гелікоптерів за контрактом з Airbus Helicopter».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Твітері міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Авіація МВС отримала 5-й з 28-ми цього року гелікоптер, у рамках виконання контракту з Airbus Helicopters. Це четвертий H-225 для Національної гвардії України, який приступить до виконання завдань у рамках Єдиної системи авіаційної безпеки", - написав міністр.

За словами Авакова, українські пілоти пройшли теоретичне і практичне навчання за кордоном. Французькі гелікоптери виконують завдання з цивільного захисту на території України. Зокрема, задіяні для оперативного переміщення особового складу НГУ на великі відстані, виконання визначених завдань, евакуації хворих та поранених, пошуково-рятувальних заходів.

Він також відзначив, що контракт з французькою компанією Airbus Helicopters на поставку 55 вертольотів успішно виконується, а до кінця 2021-го Україна отримає загалом 28 гелікоптерів в рамках формування та розвитку Системи авіаційної безпеки МВС.

Читайте також: Українські прикордонники випробували гелікоптери Airbus Н125 над Карпатами

Як раніше зазначав (ГІПЕР) міністр внутрішніх справ, Єдина система авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС України стане третьою за потужністю в Європі після Франції та Німеччини. Українські рятувальники, гвардійці та поліцейські одними з перших використовуватимуть надсучасні гелікоптери.

За даними Департаменту комунікації МВС України, до Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС від французького виробника вже надійшло загалом 14 гелікоптерів: 2 типу Н125 для ДПСУ; 2 типу Н145 для НПУ;

10 типу Н225 (6 для ДСНС та 4 для НГУ).

Як раніше повідомляв Укрінформ, гірська підготовка екіпажів українських прикордонників на Airbus Helicopter Н125 проходить над Карпатами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-