Слідство поки не має результату у справі про підпал будинку Шабуніна — поліція

Слідство поки не має результату у справі про підпал будинку Шабуніна — поліція

Укрінформ
Правоохоронці наразі не мають реального результату в розслідуванні інцидентів з підпалом будинку активіста Віталія Шабуніна і підкладених вибухових пристроїв, які знайшли під квартирами його матері й тещі.

Про це в інтерв’ю «Цензор.нет» заявив заступник голови Національної поліції – начальник Головного слідчого управління Нацполіції Максим Цуцкірідзе, передає Укрінформ.

«Поки що реального результату в розкритті цих злочинів немає. Проведено пожежно-технічну експертизу, встановлено, що це підпал. Ми затримали в Київській області одну зі злочинних груп, яка спеціалізувалася на таких підпалах, і було кілька зачіпок, які вказували на те, що вони можуть бути причетні й до вказаних злочинів. Наприклад, використовували ідентичну запалювальну суміш. Але після проведення слідчих дій ми цю версію відкинули», - зазначив Цуцкірідзе.

Читайте також: Підпал будинку Шабуніна та вибухівку під дверима об’єднали в одну справу - Офіс генпрокурора

Говорячи про гранати, він уточнив, що правоохоронці з’ясували те, що вони не містили вибухової суміші, як і у випадку із замахом на заступника голови АРМА Володимира Павленка.

«На жаль, змушений констатувати, що ті слідчі дії, які тривають, поки що не дають нам змоги розкрити це кримінальне правопорушення. Водночас після того, що сталося, і родичам, і самому Шабуніну було запропоновано охорону. Сказав, що не потребує», - уточнив правоохоронець.

Як повідомлялося, в Офісі генпрокурора поінформували, що наявність вибухових пристроїв, які поклали у Києві та Рівному під двері рідних голови «Центру протидії корупції» Віталія Шабуніна, розслідують у межах одного кримінального провадження.

Увечері 30 грудня минулого року поліція повідомила, що в Рівному біля квартири матері керівника громадської організації «Центр протидії корупції» Віталія Шабуніна виявили саморобний вибуховий пристрій.

31 грудня активіст повідомив, що ймовірну вибухівку підклали і під двері квартири батьків його дружини у столиці.

Згодом правоохоронці заявили, що не виявили вибухівки в корпусах гранат.

За пів року до цього Шабунін повідомив, що невідомі підпалили його будинок під Києвом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-