Україна планує потрапити до топ-20 рейтингу е-участі ООН у 2022 році - Мінцифри

Україна планує потрапити до топ-20 рейтингу е-участі ООН у 2022 році - Мінцифри

Укрінформ
Україна планує потрапити до топ-20 рейтингу е-участі ООН уже наступного року.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації у Фейсбуці.

Це стане можливим завдяки скоординованій роботі Комітету цифрової трансформації, центральних органів виконавчої влади, експертної спільноти та інших стейкхолдерів, ідеться в повідомленні.

“Основне завдання Мінцифри в цьому напрямку - створити національну платформу е-демократії ВзаємоДія. Це єдиний майданчик для комунікації органів виконавчої влади з громадянами, громадськими організаціями та творчими спілками”, - сказано у повідомленні.

Читайте також: Мінцифри запустило освітній серіал про цифрові навички для медиків

На брифінгу за підсумками комітетських слухань на тему “Електронна демократія в Україні - дорожня мапа для цілі - Україна у топ-20 країн з розвитком електронної демократії” були визначені найближчі кроки Мінцифри.

Це законодавче врегулювання сфери е-демократії, створення і запуск першого функціоналу платформи ВзаємоДія: публічні звіти топчиновників; контакти органів виконавчої влади та інша урядова інформація; експертиза діяльності органів виконавчої влади; конкурси проєктів інститутів громадянського суспільства.

Також це залучення громадських експертів до роботи над наступним функціоналом платформи ВзаємоДія: публічні консультації, е-петиції та е-звернення.

Читайте також: Мінцифри відкриє в Бучі центр підтримки підприємців «Дія.Бізнес»

Крім того, це співпраця з Державною службою статистики та експертною спільнотою для того, щоб налагодити збір офіційної державної статистики щодо інструментів е-демократії.

Як повідомляв Укрінформ, 15 квітня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», який передбачає створення спеціального правового режиму для ІТ-галузі – Дія City.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-