СБУ повідомила про підозру «заступнику міністра інформації ДНР»

СБУ повідомила про підозру «заступнику міністра інформації ДНР»

Укрінформ
Служба безпеки України повідомила про підозру "заступнику міністра інформації" терористичної організації "ДНР", який відповідав за виготовлення та розповсюдження фейків про Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

"За матеріалами кібердепартаменту Служби безпеки України оголошена підозра так званому "заступнику міністра інформації ДНР". Він обвинувачується у скоєнні злочинів проти основ національної безпеки України", - ідеться у повідомленні.

Оперативники і слідчі СБУ встановили, що ця особа координувала діяльність місцевих "засобів масової інформації".

Ці псевдоЗМІ діяли на тимчасово окупованій території Донецької області і використовувалися російськими кураторами для організації та супроводження інформаційних операцій на шкоду інтересам України.

"Задокументовано, що "посадовець" особисто готував і розповсюджував через інтернет дезінформацію та фейки про нашу країну. Він популяризував ідеї "руського миру" і "новоросії", закликав до порушення територіальної цілісності та насильницької зміни конституційного ладу в Україні", - зауважили у СБУ.

Дії підозрюваного кваліфікуються за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років.

Читайте також: Ексзаступнику командира Керченського загону морської охорони повідомили про підозру у держзраді

Тривають слідчі дії під процесуальним керівництвом Донецької обласної прокуратури.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці березня кіберфахівці СБУ заблокували роботу мережі ботоферм, які розповсюджували фейкову інформацію про вакцинацію.

Зловмисники поширювали пости для дискредитації вакцинації та на підтримку терористичних організацій «Л/ДНР». Встановлено, що їх фінансували з території РФ через електронні гаманці санкційних платіжних систем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-