За кожним щепленим CoronaVac одразу резервують другу дозу - МОЗ

За кожним щепленим CoronaVac одразу резервують другу дозу - МОЗ

Укрінформ
В Україні розпочалося щеплення вакциною CoronaVac проти COVID-19 виробництва Sinovac Biotech.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я у Телеграмі.

Як зазначається, насамперед вакцинуватимуть маломобільні групи населення, людей з інвалідністю і тих, хто за ними доглядають.

"Також цією вакциною щепитимуть: освітян, які будуть залучені у ЗНО у 2021 році; олімпійців і паралімпійців, які представлятимуть Україну на змаганнях в Токіо у 2021 році; співробітників патрульної поліції", - йдеться у повідомленні.

Термін придатності вакцини CoronaVac становить 24 місяці. Вакцина надійшла до України в однодозних флаконах. Для повної імунізації від COVID-19 потрібно дві дози вакцини, інтервал введення яких складає 28 днів.

"За кожним щепленим одразу буде зарезервована друга доза вакцини з цієї ж партії. Всі, хто зараз вакцинуються препаратом CoronaVac, гарантовано отримають другу дозу для повної імунізації від COVID-19", - запевняють у Міністерстві.

Читайте також: МОЗ оприлюднило склад вакцин проти коронавірусу

Перевозити та зберігати препарат можна при температурі 2−8°C, захищаючи від потрапляння сонячного світла. Транспортуватимуть вакцину в спеціальних контейнерах, щоб забезпечити холодовий ланцюг на кожному етапі маршруту.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні 13 квітня розпочинається щеплення проти коронавірусу вакциною CoronaVac виробництва компанії Sinovac Biotech. За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, перша партія вакцини налічує 215 тис. доз, поставку решти законтрактованих доз МОЗ очікує найближчим часом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-