Викрадення та катування волонтера – колишній нацгвардієць постане перед судом

Викрадення та катування волонтера – колишній нацгвардієць постане перед судом

Укрінформ
Колишнього командира одного з відділень батальйону спеціального призначення Національної гвардії України судитимуть за викрадення та катування волонтера у 2014 році.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Територіальне управління ДБР у Краматорську завершило досудове розслідування відносно колишнього нацгвардійця.

"Встановлено, що 28-річний військовослужбовець восени 2014 року, на виконання незаконного наказу, за попередньою змовою у групі з шістьох товаришів по службі, погрожуючи вогнепальною зброєю, викрав громадянина у селі Нові Петрівці Вишгородського району на Київщині. На той час цей чоловік у якості волонтера допомагав з веденням документації у відділі кадрів військової частини", - ідеться у повідомленні.

Спочатку зв’язаного клейкою стрічкою чоловіка перевезли у Дніпропетровську область і протягом місяця утримували у холодному та вологому приміщенні туалетної кімнати непрацюючого дитячого оздоровчого табору, обмежуючи в їжі та воді. Потім потерпілого перевезли до залишеного мисливського будинку в с. Євгенівка Великоновосілківського району Донецької області, де продовжували незаконно утримувати ще 2 місяці, до середини грудня 2014 року.

"За даними слідства, чоловіка катували, били, погрожували та залякували розправою над ним, його рідними та знайомими. Таким чином його примушували зізнатись у начебто причетності до витоку у мережу Інтернет персональних даних військовослужбовців батальйону Нацгвардії", - підкреслили в ДБР.

7 квітня 2021 року колишньому командиру відділення батальйону спецпризначення Нацгвардії повідомили про підозру у викраденні людини за попередньою змовою групою осіб, що супроводжувалося заподіянням фізичних страждань, із застосуванням зброї, здійснюване протягом тривалого часу (ч. 2 ст. 146 Кримінального кодексу України); катуванні з метою примусу вчинити дії, покарання, залякування, вчиненні за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 127 ККУ).

Читайте також: Головного ревізора-інспектора податкової Київщини спіймали на хабарі

Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

"8 квітня обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості скерований до Великоновосілківського районного суду Донецької області. Справа щодо командира групи військовослужбовців Національної гвардії України, за чиїм наказом відбувались зазначені події, на даний час розглядається в суді", - підкреслили в ДБР.

Як повідомляв Укрінформ, на початку квітня стало відомо, що поліцейські звільнили киянина, якого три роки зловмисники утримували в полоні у Миколаєві. Злочинна група планувала заволодіти квартирою своєї жертви у Києві.

Фото: ДБР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-