У Денісової перевірили мобільний застосунок «Дій вдома», порушень не знайшли

У Денісової перевірили мобільний застосунок «Дій вдома», порушень не знайшли

Укрінформ
В Офісі Омбудсмена здійснили перевірку мобільного застосунку “Дій вдома”, робота якого передбачає обробку чутливих даних, і не знайшли щодо нього порушень.

Як передає Укрінформ, про це український омбудсмен Людмила Денісова сказала під час круглого столу «Обробка чутливих персональних даних: український контекст та міжнародні стандарти», відео з якого вона розмістила у Фейсбуці.

“Ми перевірили мобільний додаток “Дій вдома”. Ми не знайшли там порушень, але потрібно (працювати — ред.) для недопущення порушень прав людини для контролю за додержанням урядом балансу між правом на невтручання в особисте і сімейне життя та необхідністю здійснення заходів із запобігання поширенню пандемії COVID-19. Тут ми дуже гарно співпрацюємо з Мінцифри, ми постійно їм наголошуємо щодо всіх подібних сервісів, що повинно бути врегульовано надання цих послуг на законодавчому рівні”, - повідомила Денісова.

Читайте також: Самоізоляцію скасували для українців, які приїдуть з окупованих територій на вакцинацію

Вона зазначила, що з метою осучаснення законодавства у сфері захисту персональних даних нею торік було створено Міжвідомчу робочу групу з розроблення законодавчих пропозицій у сфері захисту персональних даних.

За результатами роботи цієї групи був напрацьований проєкт нової редакції закону «Про захист персональних даних», який у березні минулого року був переданий на розгляд голові Комітету Верховної Ради з питань прав людини.

Профільний комітет ухвалив рішення про необхідність доопрацювання цього законопроєкту, зазначила Денісова.

Читайте також: Аутизм: В Україні створюється мобільний додаток для розвитку мовлення

“Той законопроєкт «Про захист персональних даних», який сьогодні обговорюється, повною мірою відповідає стандартам наших міжнародних партнерів та вимогам сьогодення. Прийняття законопроєкту розширить та посилить громадянам України можливість захищати своє право на приватність. Враховуючи зазначене, я підтримую цей законопроєкт”, - поінформувала український омбудсман.

Денісова також висловила свою думку щодо необхідності створення нового наглядового органу у сфері захисту персональних даних та доступу до публічної інформації і наголосила, що такий орган має бути максимально незалежним, аби посадовці під час здійснення своїх повноважень керувались принципами неупередженості та об’єктивності.

Читайте також: Онлайн-курс «Захист персональних даних» вже доступний для навчання

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня в Офісі Омбудсмена повідомили, що Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова та Офіс Ради Європи у співпраці зі студією онлайн-освіти EdEra розробили онлайн-курс «Захист персональних даних».

Цей курс став доступний для навчання з 24 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-