Ефективність CoviShield у тяжких випадках перевищує 90% - експерт ЮНІСЕФ

Ефективність CoviShield у тяжких випадках перевищує 90% - експерт ЮНІСЕФ

Укрінформ
Усі вакцини проти COVID-19, рекомендовані ВООЗ, мають високу ефективність у тяжких випадках перебігу хвороби.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телеканалу "Дом" повідомив керівник програми охорони здоров'я ЮНІСЕФ в Україні Андрій Славуцький.

Він зазначив, що зараз вакцини використовуються вже в багатьох країнах, тому фахівці регулярно отримують свіжу інформацію. "І кожен раз в ці дані вносяться уточнення. Наприклад, про те, що навіть після першої дози і Pfizer, і AstraZeneca, і Moderna мають дуже високий рівень ефективності. А після другої дози він тільки збільшується", - розповів Славуцький.

Говорячи про вакцину AstraZeneca, експерт підкреслив, що "після другої дози у неї ймовірність не заразитися - десь на рівні понад 70%".

Читайте також: Щеплені вакциною AstraZeneca отримають другу дозу цього ж препарату - Степанов

"Також усі вакцини, в тому числі CoviShield (виробляється за ліцензією AstraZeneca, застосовується в Україні - ред.), від 90% до 100% мають ефективність проти важких випадків - проти госпіталізації, проти смертності", - вказав Славуцький.

За його словами, і AstraZeneca, і Pfizer, постачання якої очікуються до України, забезпечать, "що ви не потрапите до лікарні, та 100% гарантію того, що не буде смертельного результату".

Читайте також: COVAX виділяє Україні майже 948 тисяч додаткових доз вакцини Pfizer

Як повідомлялося, наприкінці лютого в Україну надійшло 500 тис. доз вакцини CoviShield/AstraZeneca виробництва індійського Інституту сироватки крові.

25 березня в Україну прибули перші 215 тис. доз вакцини CoronaVac виробництва китайської компанії Sinovac Biotech. Зараз вона проходить десятиденний лабораторний контроль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-