Клименко заявив, що помилився з часом нанесення свастики на стіни будівлі ОП

Клименко заявив, що помилився з часом нанесення свастики на стіни будівлі ОП

Укрінформ
Голова Національної поліції України Ігор Клименко заявив, що під час виступу у Верховній Раді назвав помилковий час нанесення нацистської символіки на стіни Офісу Президента: символ з'явився о 21:35, а не 23:35.

Про це він написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"У своєму виступі у Верховній Раді я обмовився і назвав помилковий час нанесення нацистської символіки. Насправді правильний час появи свастики – 21:35. Це зафіксували камери відеоспостереження", - зазначив Клименко.

Читайте також: Поліція заявляє, що серед 1,5 тисячі учасників акції на Банковій були й неповнолітні

Він також нагадав, що повідомлення про підозру у зв'язку з цією акцією отримали 7 осіб, "і це ще не всі підозри. Далі буде". Досудове розслідування розпочато за ч.4 ст. 296 (хуліганство, вчинене групою осіб із застосуванням предметів, заздалегідь заготовлених для нанесення тілесних ушкоджень), ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна), ч. 1 ст. 338 (наруга над державними символами), 4. ч. 1 ст. 436-1 (виготовлення, поширення, а також публічне використання символіки нацистського режиму) Кримінального кодексу.

Читайте також: Під час акції в день вироку Стерненку постраждали 30 правоохоронців - Клименко

Раніше голова Нацполіції Ігор Клименко заявив на третьому позачерговому засіданні Верховної Ради, що свастика на стіні Офісу Президента з’явилася "вже після завершення акції, о 23:35". Водночас він не став розкривати деталі, поки не будуть належним чином оформлені всі процесуальні документи.

Як повідомлялося, увечері 20 березня під Офісом Президента пройшла акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Її учасники нанесли на будівлю протестні написи, розбили скло вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді ОП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-