Суд відправив під домашній арешт підозрюваного екскомандира батальйону «Донбас»

Суд відправив під домашній арешт підозрюваного екскомандира батальйону «Донбас»

Укрінформ
Печерський районний суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт до 24 травня екскомандира батальйону «Донбас» Анатолія Виногродського (позивний «Гал»). 

Про це передає Укрінформ із посиланням на "Ґрати".

Віногродского підозрюють у співучасті в організації приватної військової компанії Donbass Battalion Corporation, створеної ветеранами з батальйону «Донбас» на чолі з нардепом восьмого скликання та екскомбатом Семеном Семенченко. Йому інкримінують співучасть у створенні та керівництві незаконним воєнізованим формуванням.

Читайте також: У «справі Семенченка» затримали колишнього командира батальйону «Донбас»

За даними слідства, у 2018 році Семенченко та Виногродський створили в США компанію «Donbass Battalion corporation» з метою отримання контрактів та здійснення охоронної діяльності на території Афганістану, Сирії та Іраку. Задля цього Виногродський познайомив Семенченка з громадянином Казахстану Іллею Борисенком. Останній виділив їм мільйон доларів та земельну ділянку, де вони організували базу для тренувань і зберігання зброї. 

Як передає Громадське, Семенченко їздив до Іраку та Афганістану, щоб підписати контракти, але йому це не вдалось. Тоді вони з Виногродським, продовжуючи вводити в оману Борисенка, вони організували українське представництво американської фірми ТОВ «Донкорп Україна» і здійснювали діяльність на території України. Це ж, запевняє прокурор ㅡ поза законом.

Читайте також: Суд відправив Семенченка під варту без права застави

«Військова експертиза, яка була проведена в рамках розслідування, встановила, що дана фірма має ознаки непередбачених законодавством України формувань», ㅡ зазначив прокурор Офісу Генерального прокурора України Сергій Труш.

Як повідомлялось, 24 березня СБУ повідомила, що викрила воєнізоване збройне формування, так звану приватну військову компанію. Її можливими організаторами СБУ назвала колишнього командира батальйону "Донбас", колишнього народного депутата Семена Семенченка та Євгена Шевченка, відомого як "позаштатний агент НАБУ".

Фото: Стас Юрченко, Ґрати

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-