Справа Майдану: ексначальник СБУ Києва не з‘явився на суд через коронавірус

Справа Майдану: ексначальник СБУ Києва не з‘явився на суд через коронавірус

Укрінформ
Суд не зміг розглянути клопотання про продовження запобіжного заходу для колишнього начальника управління СБУ в Києві та області Олександра Щеголєва, а дія особистого зобов’язання закінчується 2 квітня.

Про це у Фейсбуці поінформувала ГО «Адвокатська дорадча група», передає Укрінформ.

«24 березня 2021 року в судове засідання без поважних причин не з‘явився адвокат екскерівника СБУ в Києві та Київській області Валентин Рибін. Сам обвинувачений Олександр Щеголєв теж не прибув, за інформацією від його захисника - в Щеголєва позитивний результат тесту на коронавірус. 2 квітня 2021 року в Щеголєва закінчується термін його запобіжного заходу. Тож сьогодні була остання можливість його продовжити», - йдеться у повідомленні.

У ГО «Адвокатська дорадча група» поінформували, що двоє з суддів колегії вже з понеділка йдуть у відпустки, а наступне засідання згідно з графіком - 13 квітня.

Активісти нагадали, що Щеголєв був начальником СБУ в м.Києві та Київській області, і наразі він обвинувачується в організації та здійсненні силового штурму протестувальників на Майдані шляхом проведення антитерористичної операції, у тому числі її силової фази у Будинку Профспілок.

Як повідомлялося, 25 жовтня 2019 року Шевченківський райсуд Києва відпустив з-під домашнього арешту колишнього начальника управління СБУ в Києві та області Олександра Щеголєва, змінивши йому запобіжний захід на особисте зобов'язання.

Читайте також: Справи Майдану: суд дозволив слідство проти двох ексберкутівців

26 червня 2019 року Шевченківський райсуд Києва вирішив відпустити з-під варти ексначальника управління СБУ в Києві та області Олександра Щеголєва, обвинуваченого у злочинах проти учасників Революції Гідності, змінивши запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

18 липня суд продовжив цей запобіжний захід.

Щеголєв обвинувачується в організації та здійсненні силового штурму протестуальників на Майдані шляхом проведення антитерористичної операції, у тому числі її силової фази, у Будинку профспілок у Києві.

Щеголєв був затриманий 20 серпня 2015 року, а наступного дня Печерський райсуд Києва заарештував його.

29 вересня 2015 року ГПУ завершила щодо Щеголєва досудове розслідування. Увесь цей час він перебував під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-